Nieuws en artikelen

Ios0048 Text File 6 C3

Wijziging prospectus

Met ingang van 1 augustus 2022 wordt het prospectus van de Meesman Beleggingsfondsen van 21 januari 2022 aangevuld met een inlegvel in verband met een wijziging in het duurzaamheidsrisicobeleid.

Ios0223 Upwards Line Chart 4 C1

Eindelijk stijgt de rente

Na meer dan 40 jaar lijkt de rente eindelijk structureel te gaan stijgen. Op korte termijn is dat minder gunstig voor beleggers. Op lange termijn is het een zegen.

Ios0210 Alarm Clock 6 C3

Nieuw: de Meesman Pensioenrekening

Meesman introduceert de Pensioenrekening. Met belastingvoordeel pensioen opbouwen door te beleggen in de vertrouwde Meesman indexfondsen. Dé oplossing voor een prachtig, passief pensioenpotje.

Ios0639 Headset 7 C4

Gastoptreden Hendrik Meesman in podcast

In de wekelijkse NRC podcast ‘Onder de streep’ ontrafelen hosts Egbert Kalse en Teri van der Heijden welke mechanismes schuilgaan achter het economische nieuws. Deze week worden beursindexen besproken, met een gastoptreden van Hendrik Meesman.


Ios0393 Bell 4 C1

Afwaardering Russische aandelen

Wat iedereen hoopte dat niet zou gebeuren is op 24 februari toch gebeurd: Rusland is Oekraïne binnengevallen. Dit is boven alles een humanitaire ramp voor de inwoners van Oekraïne. Er zijn al veel onschuldige doden gevallen. Er is een enorme vluchtelingenstroom op gang gekomen. En het einde lijkt nog lang niet in zicht. We kunnen alleen maar hopen dat een onverwachte wending in het conflict dit drama tot een spoedig einde brengt. Deze nieuwsbrief dient echter niet om de crisis verder te duiden. Wel willen we u laten weten dat u als passieve belegger niets hoeft te doen en dat de Russische aandelen in onze indexfondsen zijn afgewaardeerd.

Ios0127 Money Bag 5 C2

5 manieren om verantwoord meer te kunnen beleggen

Beleggen is een manier van investeren, een manier om uw vermogen te laten groeien. Vindt u dat uw maandelijkse inleg eigenlijk wel wat hoger kan zijn? Of heeft u bijvoorbeeld een financieel doel voor ogen wat u binnen een bepaalde tijd wilt bereiken? Ook dan kan het handig zijn om wat meer in te leggen. In dit blog behandelen we vijf mogelijke manieren waarop u verantwoord uw inleg zou kunnen verhogen.