Wie wij zijn

Meesman Indexbeleggen heeft twee directieleden en een Raad van Toezicht die de directie bijstaat bij de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Ook heeft de Raad van Toezicht de taak om de belangen van beleggers in de Meesman beleggingsfondsen te behartigen.


Directie


 

Hendrik Meesman

Hendrik Meesman (1966), oprichter en directeur, studeerde Economie aan de London School of Economics in Londen, Engeland. In de financiële sector werkte hij bij Goldman Sachs, MeesPierson en Robeco voordat hij in 2005 Meesman Indexbeleggen oprichtte. Hij is auteur van het boek 'Zo bouwt u een vermogen op', schrijft artikelen voor kranten, tijdschriften en websites en is regelmatig te horen op de radio.


 

Shiva Bloemberg

Shiva Bloemberg (1985), algemeen directeur, studeerde Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en daarna Communicatie, Beleid en Management. Na een management traineeship heeft ze binnen Delta Lloyd Groep verschillende leidinggevende functies vervuld, voornamelijk in het vakgebied van collectief pensioen. In 2014 maakte ze de overstap naar de collectieve pensioentak van Brand New Day waar ze verantwoordelijk was voor de afdelingen Operations en IT.


Raad van Toezicht


 

Marijke van Liemt

Marijke van Liemt (1967) is COO Europe van The Sunrise Project, een NGO die zich inzet voor een versnelde transitie van fossiele brandstoffen naar meer duurzame vormen van energie. Hiervoor was Marijke Manager International Business & Operations bij NLinBusiness, een initiatief van de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. Zij begon haar loopbaan bij ABN AMRO  en heeft sindsdien meer dan twintig jaar internationale ervaring opgedaan als bestuurder en toezichthouder in de financiële sector, het bedrijfsleven en ‘not-for-profit’ organisaties in binnen- en buitenland.

 

Marius Kerdel

Marius Kerdel (1973) is medeoprichter en bestuurder van Triple Partners, een vermogensplanningsbedrijf dat optreedt als financieel vertrouwenspersoon voor ondernemende families. Over het nut van actief beleggen heeft Marius geen illusies. Samen met zijn compagnon Jolmer Schukken schreef hij er zelfs een boek over: ‘De Beleggingsillusie’ (inmiddels 12e druk). Naast zijn inhoudelijke kennis van indexbeleggen heeft Marius ook praktische ervaring met het beheren van beleggingsfondsen die vergelijkbaar zijn met de Meesman beleggingsfondsen.