Meesman Pensioenrekening

Met de Meesman Pensioenrekening bouwt u door middel van beleggen vermogen op voor later. Zo zorgt u voor extra inkomen voor wanneer u met pensioen gaat of eerder wilt stoppen met werken.


Geblokkeerde rekening

De Meesman Pensioenrekening is een geblokkeerde rekening. Dit betekent dat het vermogen op deze rekening in principe vast staat tot uw pensioen. Daarna bent u verplicht dit om te zetten in een periodieke uitkering.

Belastingvoordeel

Van het geld dat u op uw pensioenrekening stort, kunt u een flink deel weer terugkrijgen van de Belastingdienst. U kunt dit verrekenen via uw aangifte inkomstenbelasting. En over het vermogen op uw pensioenrekening betaalt u geen vermogensbelasting.

Jaarruimte

Wanneer u geen of weinig pensioen opbouwt, heeft u waarschijnlijk jaarruimte. Dit is het maximale bedrag dat u van de Belastingdienst in een jaar tijd op een pensioenrekening mag storten. Hoeveel jaarruimte u heeft, kunt u berekenen op de website van de Belastingdienst.


Voorwaarden

Er zitten een aantal voorwaarden aan het openen en aanhouden van een Meesman Pensioenrekening:

  • U bent minimaal 18 jaar of ouder
  • U bent woonachtig én belastingplichtig in Nederland
  • U heeft een bankrekening bij een Nederlandse bank
  • U heeft jaarruimte beschikbaar
  • U dient op uw pensioendatum met het vermogen een periodieke uitkering aan te kopen

Lees het Reglement Meesman Pensioenrekening

Goed om te weten

Nog enkele zaken om rekening mee te houden:

  • U belegt in dezelfde Meesman fondsen als op de reguliere Meesman Beleggingsrekening, tegen dezelfde kosten
  • U belegt met uw pensioenvermogen, dit brengt risico's met zich mee
  • Komt uw pensioendatum dichterbij? Dan dient u zelf uw beleggingsmix aan te passen om uw risico af te bouwen
  • Uw pensioen blijft van u, ook wanneer u van baan verandert
  • Bij overlijden gaat uw pensioenvermogen naar uw nabestaanden

Overstappen naar Meesman

Heeft u nu elders een lijfrenterekening of bankspaarproduct? Dan kunt u dit naar ons overzetten. Het enige wat u hoeft te doen is de overstapbrief te genereren via onze website en deze naar uw huidige aanbieder te sturen. Meesman handelt vervolgens alles af met uw huidige aanbieder en regelt dat uw geld zo snel mogelijk op uw Meesman Pensioenrekening staat.

Meer over overstappen

Liever meer flexibiliteit?

De Meesman Pensioenrekening is een geblokkeerde rekening. Dat betekent dat u vermogen opbouwt tot u met pensioen gaat en uw vermogen dan beschikbaar komt. U dient echter wel met het bedrag een periodieke uitkering aan te kopen. U kunt dus niet in één keer bij het bedrag. Wanneer u hier meer vrijheid in wilt, kunt u ook kiezen voor een Meesman Beleggingsrekening. U belegt dan zonder belastingvoordeel, maar met optimale vrijheid en flexibiliteit.

Verder lezen