Meesman: de Nederlandse indexpionier

Meesman Indexbeleggen is in 2005 opgericht om het belang van de klant weer centraal te stellen. Door een beleggingsoplossing aan te bieden die objectief gezien (d.w.z. op basis van onafhankelijk onderzoek) de beste kans op goede beleggingsresultaten biedt. Door open en eerlijk te communiceren, ook over kosten en risico’s. En door alles zo eenvoudig mogelijk te maken. Omdat eenvoud loont.


De eerste

In 2005 heeft Meesman indexbeleggen in Nederland geïntroduceerd. Ook liepen we voorop met het terugvorderen van dividendbelasting en duurzaam beleggen. Al meer dan 15 jaar behalen onze indexfondsen betere rendementen dan de meeste actief beheerde beleggingsfondsen en andere vormen van actief (laten) beleggen.


Unieke beleggingsfilosofie

Sinds oprichting heeft Meesman een eenvoudige en heldere beleggingsfilosofie: beleg in een wereldwijd gespreid, marktgewogen indexfonds en houd die voor de lange termijn aan. Gewoon rustig blijven zitten, wat er ook gebeurt. Omdat onderzoek na onderzoek steeds weer laat zien dat deze manier van beleggen, echt passief beleggen, de beste beleggingsresultaten oplevert.


Beste indexfondsen

Alle Meesman indexfondsen zijn breed gespreid, marktgewogen, hebben lage kosten, beleggen maatschappelijk verantwoord en kunnen de dividendbelasting terugvorderen. Kortom, de ideale fondsen voor wie passief wil beleggen. Met als klap op de vuurpijl ons ‘Aandelen Wereldwijd Totaal’ fonds: de hele wereldwijde aandelenmarkt in één indexfonds. Beter wordt het niet.


Service & gemak

Bij Meesman regelt u alles online. Een rekening opent u in een paar minuten. En in de ingelogde omgeving kunt u uw beleggingen inzien, opdrachten geven en nog veel meer. Eenvoudig, snel en veilig. Wilt u iemand spreken? Dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Of even langskomen. U wordt persoonlijk en deskundig te woord gestaan. Geen call center, keuzemenu of wachttijd. Wij denken graag met u mee.


Maatschappelijke onderneming

Meesman is ontstaan uit idealisme, een drive om echt iets te veranderen in de wereld. Het eerlijke verhaal over beleggen vertellen en het voor iedereen mogelijk maken om vermogen op te bouwen op een manier die objectief gezien voor hen het beste is. Dat vinden we belangrijker dan zoveel mogelijk geld verdienen. (Kern)waarden wegen zwaarder dan winst.