Onze rekeningen

Meesman heeft twee verschillende soorten rekeningen: een Meesman Beleggingsrekening en een Meesman Pensioenrekening. Aan beide soorten zitten voor- en nadelen.


Meesman Beleggingsrekening

  • Boven de minimum inleg kunt u zoveel storten als u zelf wilt.
  • Uw geld is vrij opneembaar: u kunt met uw geld doen wat u wilt, wanneer u wilt.
  • Over het bedrag op de beleggingsrekening betaalt u elk jaar vermogensbelasting (als deze boven de vrijstelling uitkomt).
  • Te openen op naam van één persoon, twee personen, een kind of een bedrijf.

Meer over de Beleggingsrekening

Meesman Pensioenrekening

  • Beleggen met fiscaal voordeel: van uw stortingen krijgt u een flink deel weer terug van de Belastingdienst en over het bedrag op uw pensioenrekening hoeft u geen vermogensbelasting te betalen.
  • U mag niet onbeperkt inleggen op uw pensioenrekening: uw inleg is maar tot een bepaald bedrag fiscaal aftrekbaar.
  • Het bedrag op uw pensioenrekening is niet vrij opneembaar: u kunt dit dus niet zomaar tussentijds opnemen.

Meer over de Pensioenrekening


Meesman fondsen

Op beide rekeningen kunt u beleggen in de Meesman indexfondsen. Deze zijn breed gespreid, marktgewogen en hebben lage kosten. Daarnaast beleggen de aandelenfondsen duurzaam. Kortom, de ideale fondsen voor wie passief wil beleggen. Met als klap op de vuurpijl ons ‘Aandelen Wereldwijd Totaal’ fonds: de hele wereldwijde aandelenmarkt in één indexfonds. Beter wordt het niet.

Meer over de fondsen


Waarom Meesman?

Meesman Indexbeleggen is in 2005 opgericht om het belang van de klant weer centraal te stellen. Door een beleggingsoplossing aan te bieden die objectief gezien (d.w.z. op basis van onafhankelijk onderzoek) de beste kans op goede beleggingsresultaten biedt. Door open en eerlijk te communiceren, ook over kosten en risico’s. En door alles zo eenvoudig mogelijk te maken. Omdat eenvoud loont.

Sinds oprichting heeft Meesman een eenvoudige en heldere beleggingsfilosofie: beleg in een wereldwijd gespreid, marktgewogen indexfonds en houd die voor de lange termijn aan. Gewoon rustig blijven zitten, wat er ook gebeurt. Omdat onderzoek na onderzoek steeds weer laat zien dat deze manier van beleggen, echt passief beleggen, de beste beleggingsresultaten oplevert.