Meesman zekerheden

Bij beleggen is uw rendement niet zeker. Het kan mee- of tegenzitten, afhankelijk van hoe de beurs zich ontwikkelt. Maar een aantal zekerheden bieden wij u wel. Wat er ook gebeurt: uw geld is veilig bij Meesman.


Vergunning

Meesman Indexbeleggen heeft een vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen (AIFMD) en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Dit betekent dat wij voldoen aan de vele eisen die de wet- en regelgeving aan ons stelt. U kunt onze AIFMD-vergunning van de AFM opzoeken in het Excel-register 'Vergunninghoudende AIFMs' op de website van de AFM.

Vergunning AFM bekijken (PDF, 290 kB)

Vermogensscheiding

De bankrekening en beleggingen van de Meesman beleggingsfondsen staan op naam van een speciaal hiervoor opgerichte stichting: Stichting Meesman Beleggingsfondsen. Deze stichting is een zelfstandige juridische entiteit waardoor het vermogen van de Meesman fondsen volledig is afgescheiden van ons bedrijf, Meesman Indexbeleggen. Dit betekent dat het fondsvermogen altijd van u (en de andere beleggers) is en altijd veilig is. Wat er ook gebeurt. Zelfs als Meesman failliet zou gaan.

Toezicht

Er is veel toezicht op Meesman Indexbeleggen en de Meesman beleggingsfondsen. Intern is er de Raad van Toezicht. Extern de onafhankelijke bewaarder (Apex Depositary) en de wettelijke toezichthouders (Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank). Daarnaast controleert een onafhankelijke accountant (Mazars) de jaarrekening van zowel Meesman Indexbeleggen als de Meesman beleggingsfondsen.