De Stortingsmix

Stelt u een Stortingsmix in? Dan weten wij over welke fondsen wij uw stortingen moeten verdelen. Hiermee kunt u met één storting in meerdere fondsen tegelijk beleggen. Wel zo makkelijk. U kunt uw Stortingsmix instellen in MijnMeesman.

Stortingsmix instellen


Waarom een Stortingsmix?

Voordat u begint met beleggen is het belangrijk dat u bepaalt hoe uw beleggingsmix eruit ziet. Dit is de verdeling tussen het Groei-deel en het Veilig-deel van uw portefeuille. Meesman staat voor eenvoud. Met de stortingsmix is het extra eenvoudig om uw portefeuille zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw ideale beleggingsmix.

✓ Met één storting beleggen in meerdere fondsen

✓ Gemakkelijk uw portefeuille herbalanceren

Thumbnail De Stortingsmix

Zo gebruikt u de Stortingsmix

Maandelijkse aankoop

Uw maandelijkse aankoopopdrachten worden automatisch verdeeld via uw mix.

  1. U geeft bij Opdrachten door welk bedrag u maandelijks wilt inleggen
  2. Wij halen dit bedrag op de eerste maandag van de maand van uw rekening en beleggen dit via uw Stortingsmix.

Eenmalig via iDeal

Ga in MijnMeesman naar Opdrachten om een eenmalige opdracht te plaatsen en selecteer "Gebruik mijn stortingsmix" als fonds. Vervolgens kunt u de betaling afronden via iDeal.

 

Zelf geld overmaken

Doe een bankoverschrijving zoals u gewend bent en zet in de omschrijving uw 8-cijferige Meesmanrekeningnummer en het woordje Mix. Bijvoorbeeld: 12345678 - Mix

 

Naar Opdrachten


Veelgestelde vragen

Ja, dat kan. U kunt uw Stortingsmix op elk moment wijzigen naar een andere mix of in zijn geheel stopzetten.

 

Eenmalige aankoopopdrachten
Het wijzigen of uitzetten van uw Stortingsmix heeft geen invloed op uw lopende eenmalige aankoopopdrachten. We gebruiken de Stortingsmix die u aan heeft staan op het moment dat u de eenmalige opdracht plaatst.

Maandelijkse aankoopopdrachten
Het wijzigen van uw Stortingsmix heeft wel invloed op uw maandelijkse aankoopopdracht. Deze wordt automatisch aangepast naar uw nieuwe Stortingsmix.

Let op, wijzigt u uw Stortingsmix na de laatste maandag van de maand? Dan is uw maandelijkse opdracht al verwerkt en gaat deze nog één keer via uw oude mix.

Wilt u uw Stortingsmix stopzetten? Dan kunt u zelf aangeven wat u met uw maandelijkse aankoopopdracht wilt doen: behouden, wijzigen of ook stopzetten.

Ja, dit kan. Als u een eenmalige storting doet is het ook mogelijk om één fonds te selecteren. In dat geval gaat uw storting voor 100% naar dat fonds.

Nee, eigenlijk niet. Het grootste voordeel van de Stortingsmix is dat u met één storting in meerdere fondsen kunt beleggen. Belegt u maar in één fonds? Dan heeft de Stortingsmix geen toegevoegde waarde.

Nee, dividend wordt herbelegd in het fonds dat het heeft uitgekeerd.