Onze fondsen

Meesman heeft twee soorten beleggingsfondsen. Aandelenfondsen voor de groei van uw vermogen. Aandelen Wereldwijd Totaal is het ultieme aandelen indexfonds voor passieve beleggers. Aandelen Verantwoorde Toekomst is geschikt voor beleggers op zoek naar een indexfonds met een meer uitgesproken duurzaam karakter. Een obligatiefonds voor de veiligheid van uw vermogen en het Rentefonds, dat u kunt gebruiken als spaaralternatief.

  Spreiding Kosten Risico & rendement
Fonds     Laag  Midden  Hoog 
Groei
Aandelen Wereldwijd Totaal 5.981 aandelen in 48 landen 0,4% 1 2 3 4 5 6 7
Aandelen Verantwoorde Toekomst 2.375 aandelen in 47 landen 0,5% 1 2 3 4 5 6 7
Veilig
Obligaties Wereldwijd 2.395 obligaties in 54 landen 0,5% 1 2 3 4 5 6 7
Rentefonds 336 obligaties/deposito's van 84 partijen 0,35% 1 2 3 4 5 6 7

Rendementsgegevens van de verschillende fondsen zijn terug te vinden op de individuele fondspagina's.


Aandelen voor de groei

Aandelen Wereldwijd Totaal is het ideale indexfonds om op lange termijn een aantrekkelijk rendement te behalen. Dit indexfonds belegt in meer dan 6.000 aandelen van grote, middelgrote en kleine bedrijven uit 50 ontwikkelde en opkomende landen wereldwijd. Alle aandelen worden aangehouden in verhouding tot hun beurswaarde. Daarmee dekt het fonds vrijwel de hele wereldwijde aandelenmarkt. De maximale spreiding betekent minder risico: gaat een keer een bedrijf failliet dan heeft dat niet of nauwelijks invloed op het rendement. Maar het betekent ook meer rendement: want aandelen uit opkomende landen en aandelen van kleine bedrijven leveren op lange termijn meer rendement op dan aandelen van grote bedrijven uit ontwikkelde landen.

Naast de voordelen van zo breed mogelijk spreiden belegt het fonds ook duurzaam, kan het de dividendbelasting terugkrijgen en heeft het lage kosten. Bovendien heeft u er helemaal geen omkijken naar. Kortom, een optimaal rendement en het ultieme gemak.

Voor beleggers op zoek naar een indexfonds met een meer uitgesproken duurzaam karakter heeft Meesman Aandelen Verantwoorde Toekomst. Een indexfonds dat wereldwijd belegt in aandelen op basis van een aantal duurzame thema’s. Om te beginnen is dat het thema klimaatverandering. Ook dit fonds kan de dividendbelasting terugvorderen en heeft lage kosten. Door het aantal uitsluitingen, de positieve herweging van bedrijven die hun geld verdienen met groene activiteiten en bedrijven die goed gepositioneerd zijn voor de energietransitie, en het ontbreken van kleine bedrijven is dit fonds minder passief dan Aandelen Wereldwijd Totaal.

Meer over aandelen


Obligaties voor de veiligheid

Het Meesman obligatiefonds belegt breed gespreid in relatief veilige obligaties. Dat zijn obligaties met een relatief korte looptijd, uitgegeven door kredietwaardige overheden en bedrijven. Dergelijke obligaties zullen onder normale omstandigheden relatief weinig in waarde schommelen en tijdens een ernstige crisis op de aandelenmarkt veelal de rol van veilige vluchthaven vervullen, waardoor ze in waarde stijgen als de aandelenkoersen dalen. Dit maakt het obligatiefonds geschikt om het risico van beleggen in de Meesman aandelenfondsen te beperken. Let op: vanwege de extreem lage rente van de afgelopen jaren is de kans groot dat bij een stijging van de rente de verliezen op obligaties groter zullen zijn dan in het verleden.

Meer over obligaties