Kosten

Kosten zijn van belang voor het rendement. Zeker op de lange termijn. Daarom is het belangrijk dat u precies weet welke kosten er zijn. Bij Meesman betaalt u fondskosten en transactiekosten. Dat is het. Er zijn geen andere kosten. Geen op- of afslag in de koers verwerkt. Geen kosten voor het openen van een rekening. Geen service fee. Geen btw. Geen dividendkosten. Niets meer.

Meer informatie over onze kosten


Fondskosten

Binnen de Meesman fondsen wordt een All-In beheervergoeding in rekening gebracht voor het beheer van het fonds en ter dekking van allerlei operationele kosten. Daarnaast zijn er de kosten van de onderliggende fondsen waarin wordt belegd. Bij elkaar opgeteld bedragen deze kosten 0,4% per jaar voor Aandelen Wereldwijd Totaal en 0,5% voor de overige fondsen. Indien u €1 miljoen of meer belegt in Aandelen Wereldwijd Totaal, betaalt u slechts 0,25%.

De koersen van de Meesman fondsen worden berekend na aftrek van deze fondskosten. Dit betekent dat ook de rendementen van de Meesman fondsen altijd de rendementen zijn na aftrek van de fondskosten.

Transactiekosten

Als u een koop-, switch- of verkooptransactie uitvoert betaalt u eenmalig 0,25% over het bedrag van de transactie. Als u meer dan €500.000 bij Meesman belegt, betaalt u geen transactiekosten.

Meesman staat voor passief beleggen. Wij adviseren om uw Meesman fonds(en) voor de lange termijn aan te houden. En niet te gaan in- en uitstappen. Omdat de ervaring leert dat de meeste mensen dat op het verkeerde moment doen. Als u ons advies opvolgt zult u zelden transacties uitvoeren en zullen de incidentele transactiekosten een te verwaarlozen impact op uw vermogen hebben.