Informatie voor vrienden

Wat leuk! Iemand in uw omgeving belegt al bij ons en denkt dat dit voor u mogelijk óók interessant is. Op deze pagina staan een aantal mogelijkheden waarmee u kunt ontdekken of indexbeleggen daadwerkelijk bij u past.


In het kort

Beleggen is een goede manier om een potje op te bouwen voor later. Dit kan op een verstandige manier en hoeft niet eng of ingewikkeld te zijn. Door te kiezen voor indexbeleggen, wat ook wel passief beleggen wordt genoemd.

Het idee achter indexbeleggen is eenvoudig maar krachtig: een indexbelegger probeert niet de markt te verslaan door individuele aandelen te kiezen. Een indexbelegger is ook niet bezig met wanneer er in- en uitgestapt moet worden. Een indexbelegger is juist een luie belegger. Hij volgt simpelweg de prestaties van de hele markt en blijft altijd rustig zitten. Wat er ook gebeurt. Hoe langer de indexbelegger dat volhoudt, hoe groter de kans op een goed resultaat.


Waar moet ik beginnen?

Wanneer het gaat over beleggen, is er heel veel informatie beschikbaar. We snappen dan ook goed dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet u beginnen? Om u een handje te helpen, hebben we een aantal opties op een rijtje gezet.  

Video - Wat is indexbeleggen?

Thumbnail Wat Is Indexbeleggen (2)

Brochure - Belegt u al lui?

Voor nieuwe, startende beleggers hebben we een brochure gemaakt. Hierin behandelen we een aantal onderwerpen, zoals: 

  • Waarom is geld belangrijk?
  • Hoe kunt u uw vermogen laten groeien?
  • Wat is het verschil tussen actief en passief beleggen?

Download de brochure

Webinar - Starten met beleggen

Eens per maand houden we een live online webinar genaamd Starten met beleggen. We nemen u in vogelvlucht mee door de filosofie van Meesman, lichten toe hoe u kunt starten met beleggen en geven een korte rondleiding door MijnMeesman.

Het doel is dat u na afloop de basis van beleggen begrijpt.

Aanmelden webinar

Boeken lezen

Financiële zaken en beleggen zijn populaire onderwerpen om boeken over te schrijven. Er zijn duizenden boeken die hierover gaan. 

In onze boekenkast hebben we een aantal boeken opgenomen die het eerlijke verhaal over beleggen vertellen.

Naar de boekenkast

Let's talk money!

U heeft deze pagina doorgestuurd gekregen van iemand in uw omgeving. Diegene staat er vast voor open om hier wat meer over te vertellen. Bijvoorbeeld over waarom zij gestart zijn, welke aanpak zij hebben en waarom ze voor Meesman hebben gekozen.

 

Vragen? Stel ze!

We vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u start met beleggen. Dat u zelf ook het gevoel heeft dat u een onderbouwde beslissing maakt.

Neem dus gerust contact met ons op om eventuele vragen en twijfels te bespreken.

Contact


Veelgestelde vragen

Koersen dalen en stijgen, dat noemen we het koersrisico. Dit risico is van toepassing op alle beleggingen en kan niet worden vermeden, maar het kan worden beheerst door een langere beleggingshorizon aan te houden, uw beleggingen te spreiden en uw in- en uitstapmomenten niet te timen. Dat noemen we passief beleggen.

Passief beleggen is minder risicovol dan actief beleggen, maar volledig risicoloos is het natuurlijk niet. U kúnt een deel van uw inleg verliezen. Daarom is het belangrijk om voor uzelf te bepalen wat uw risicobereidheid is. 

Meer informatie

Dat is afhankelijk van de manier van beleggen die u kiest. Kiest u ervoor om te beleggen bij Meesman? Dan kunt u nóóit meer verliezen dan uw inleg.

Jazeker, u kunt op elk moment uw inleg wijzigen, stopzetten of weer opnemen.

Let op, bij een Meesman Pensioenrekening kunt u ook uw inleg wijzigen of stoppen, maar staat het opgebouwde bedrag in principe vast tot uw pensioendatum.

Bij Meesman hebben we vier fondsen waar u uit kunt kiezen. Twee aandelenfondsen voor de groei, een obligatiefonds voor de veiligheid en het Rentefonds, dat u kunt gebruiken als spaaralternatief. Indexbeleggers kunnen met deze vier fondsen een perfecte passieve portefeuille samenstellen.

Meer informatie

Starten met beleggen bestaat uit drie simpele stappen:

  1. Uw portefeuille samenstellen
  2. Een rekening openen (hier kunt u de Vertel-een-Vriend-code invullen)
  3. Geld inleggen

Lees meer