Goede doelen gezocht

Meesman is in 2005 opgericht uit idealisme, vanuit de drive om echt iets te veranderen in de wereld. In eerste instantie door het eerlijke verhaal over beleggen te vertellen en als eerste in Nederland indexbeleggen voor iedereen mogelijk te maken, maar nu gaan wij onze maatschappelijke betrokkenheid verder verdiepen en daar willen we u als klant graag bij betrekken. Hoe we dit precies gaan doen maken wij bekend tijdens onze jaarvergadering. Wel kunnen we al iets zeggen over wát we gaan doen: doneren aan goede doelen!


Wat voor goede doelen zoeken we?

Nu kunnen we zelf een aantal bekende organisaties uitkiezen, maar het lijkt ons veel mooier om ook de wat minder bekendere doelen een kans te geven. We vragen u daarom om met ons mee te denken en een goed doel aan te dragen dat voor u belangrijk is. Wellicht is er een organisatie waar u persoonlijk bij betrokken bent? Of waarvan u vindt dat deze meer aandacht verdient? We horen er graag over!

De selectiecriteria

Omdat wij het heel belangrijk vinden dat het gedoneerde geld daadwerkelijk besteed wordt aan de missie van het goede doel, hebben we een aantal selectiecriteria opgesteld waar de aangemelde goede doelen aan dienen te voldoen:

  • bij voorkeur goede doelen met een CBF-Erkenning
  • geen geldinzamelingsacties, zoals een GoFundMe of sponsorloop
  • het goede doel dient belangrijk te zijn voor de aanmeldende klant

Waarom bij voorkeur een CBF-Erkenning?

Goede doelen met een CBF-Erkenning staan onder toezicht van het CBF. Deze onafhankelijke toezichthouder controleert de erkende goede doelen en hanteert strenge kwaliteitseisen. Hierdoor kunnen wij er bij organisaties met een CBF-Erkenning vanuit gaan dat het geld op een verantwoorde manier wordt besteed. 

Mijn goede doel heeft geen CBF-Erkenning

Ook dan kunt u het goede doel aandragen. Wij zijn benieuwd naar de goede doelen die voor onze klanten belangrijk zijn. Voor de goede doelen zonder CBF-Erkenning hanteren we wel strengere eisen, om er zeker van te zijn dat het geld goed besteed wordt.


Aanmeldingsprocedure

Aanmeldperiode

U kunt tot 22 mei 2023 een goed doel nomineren via onderstaand aanmeldingsformulier.

Selectieperiode

Na 22 mei gaan wij bekijken welke goede doelen er zijn aangedragen en onderzoeken welke organisaties geschikt zijn.

Jaarvergadering

Op de jaarvergadering op maandag 26 juni maken we bekend welke goede doelen geselecteerd zijn en wat we hiermee gaan doen.


Het is niet meer mogelijk om een goed doel aan te melden.