Maandelijks beleggen

Eerder stoppen met werken, een aanvulling op uw pensioen, uw hypotheek aflossen, een spaarpotje voor de (klein)kinderen of zomaar geld wegzetten voor later? Wat uw financiële doelstelling op termijn ook is, maandelijks beleggen is de ideale manier om het benodigde kapitaal op te bouwen. Ook als u (nog) geen concreet doel voor ogen heeft maar wel elke maand wat opzij kunt zetten is het aan te bevelen om dit maandelijks te beleggen in plaats van op uw bankrekening te laten staan. Hieronder leest u waarom maandelijks beleggen dé manier is om vermogen op te bouwen.

Met een klein bedrag naar een fors kapitaal

Met maandelijks beleggen kunt u al met een relatief kleine inleg per maand een fors kapitaal opbouwen. Er zijn drie redenen waarom maandelijks beleggen zo'n effectieve manier is om vermogen op te bouwen.

Gunstige gemiddelde aankoopkoers

Wanneer u maandelijks een vast bedrag belegt koopt u (per definitie) meer aandelen als de koersen laag zijn en minder aandelen als de koersen hoog zijn. Belegt u bijvoorbeeld € 300 per maand dan koopt u 6 aandelen als de koers van het fonds waarin u belegt € 50 is en slechts 4 aandelen als de koers € 75 is. U koopt automatisch goedkoop in en drukt zodoende de gemiddelde aankoopprijs die u betaalt. Dit wordt ook wel 'middelen' genoemd. Zo laat u de schommelingen op de beurs in uw voordeel werken zonder dat u ze hoeft te voorspellen.

Rendement op rendement

U behaalt niet alleen rendement op uw inleg maar ook op het al eerder behaalde rendement. Dit zogeheten rente-op-rente effect heeft een erg positieve invloed op de waardeontwikkeling van uw belegging. Vooral op de lange termijn. Daarom is het aan te bevelen om zo jong mogelijk met maandelijks beleggen te beginnen. Hoe eerder u begint, hoe meer de tijd zijn werk kan doen en hoe hoger de eindopbrengst. Over een langere periode kunt u zo zelfs met een relatief kleine maandelijkse inleg al een fors kapitaal opbouwen.

Rendement op rendement bij maandelijks beleggen

Lage kosten

Het voordeel van lage kosten spreekt voor zich. Lage kosten betekenen dat een groter deel van het behaalde rendement voor u is. En dat betekent een hoger eindkapitaal. Hoge kosten leiden daarentegen tot een lager rendement en tot een veel lager eindkapitaal. Omdat hoge kosten een omgekeerd (negatief) rente-op-rente effect in werking zetten. Het cumulatieve effect van jaar in jaar uit hoge kosten betalen is een substantieel lagere eindopbrengst.

Lage kosten resulteren in een hoger eindkapitaal voor u

Flexibiliteit

U kunt altijd over uw geld beschikken en het overal voor aanwenden. U kunt ermee doen wat u wilt. Anders dan bij banksparen of een levensverzekering zit u nergens aan vast. U bent niet verplicht om het opgebouwde kapitaal te gebruiken voor uw pensioen of als aflossing van uw hypotheek, zoals bij banksparen of een levensverzekering wel moet, met alle voorwaarden en beperkingen die daaraan worden gesteld. Dat kan natuurlijk wel. Maar het moet niet. En dat is van belang. Omdat de toekomst zich nou eenmaal niet laat voorspellen is het moeilijk en ook onverstandig om u nu al vast te leggen aan bepaalde uitgaven ver in de toekomst. In een snel veranderende wereld is flexibiliteit van grote waarde.

Gemak

Uw vermogen groeit zonder dat u er omkijken naar hebt. Het enige dat u hoeft te doen is eenmalig (online) uw maandelijkse aankoopopdracht aan ons doorgeven. Daarna hoeft u niets meer te doen. Uw maandelijkse inleg wordt elke maand automatisch van uw bankrekening afgeschreven en belegd in de door u opgegeven Meesman beleggingsfondsen. Uw vermogen groeit ongemerkt.

Uw vermogen groeit zonder dat u er omkijken naar hebt