Succesvolle Meesman sessie

Wederom heeft er een succesvolle Meesman sessie plaatsgevonden, ditmaal in het sfeervolle kasteel Woerden. Zo’n tachtig jonge klanten en hun introducés woonden deze leerzame avond bij. De avond stond in het teken van de 7 Gouden Tips van Erica Verdegaal.

Zij heeft inzicht gegeven in veelvoorkomende financiële denkfouten en de bijbehorende remedies. Daarnaast heeft ze aandacht besteed aan manieren om geld te besparen en vermogen te laten groeien. Haar 7 Gouden Tips waren:

 1. Regel je geldzaken met LEF
  LEF staat voor lage kosten, eenvoud en flexibiliteit.
 2. De grootste vijand in geldzaken ben je vaak zelf
  Hier kwamen de denkfouten aan de orde. Onder andere kuddegedrag, geldillusie en zelfoverschatting zijn denkfouten die veel voorkomen bij de consument. Als je je bewust bent van deze denkfouten, kun je jezelf wapenen tegen missers.
 3. Denk als een miljonair
  Vermogende mensen denken aantoonbaar anders dan mensen zonder reserves. Ontdek hoe miljonairs denken en volg hun voorbeeld.
 4. Let op de kleintjes
  Let op de ‘kleine’ uitgaven. Als je die aan het einde van het jaar bij elkaar optelt zijn deze uitgaven niet zo klein meer en valt daar veel geld te besparen.
 5. Spaar en beleg met LEF
  Is iedereen met vermogen een beleggingsexpert? Welnee. Ook leken kunnen een vermogen bij elkaar sparen of beleggen. Mits je dat doet met LEF.
 6. Laat liefde je rijk maken
  Een stel heeft, bovenop één salaris, pakweg 38 procent extra inkomen nodig om met zijn tweetjes even riant te leven als alleen. Blijf je levenslang samen, dan boek je moeiteloos een rendement van vele tonnen.
 7. Begin vandaag!
  We willen allemaal graag financieel floreren, maar het regelwerk stellen we graag uit. Tot morgen, volgende week, het nieuwe jaar, ooit… Dat valt te voorkomen.

Aansluitend heeft Hendrik Meesman gesproken over het belang van vroeg starten met maandelijks beleggen. Een van de interessante conclusies is dat je meer vermogen opbouwt wanneer je op jonge leeftijd een periode periodiek belegt dan wanneer je op oudere leeftijd start met periodiek beleggen maar dit wel voor een langere periode doet. In onderstaande grafiek is het verschil zichtbaar gemaakt. In de linker kolom is het verwachte opgebouwde vermogen te zien op 65e leeftijd van iemand die tussen zijn 30e en 40e jaar maandelijks inlegt, dan stop met beleggen maar het opgebouwde vermogen vervolgens wel laat staan. In de rechter kolom is het verwachte opgebouwde vermogen te zien van iemand op 65e leeftijd die vanaf zijn 40e tot zijn 65e maandelijks inlegt.

 De avond is geëindigd met een afsluitende borrel.

Laatste nieuwsartikelen

MMC Logo Olifant Flavicon

Meesman Money Challenge

Meesman wil graag het geldbewustzijn vergroten, zodat mensen zelf de regie kunnen nemen over hun financiën, nu en in de toekomst. Daarom houden we van 14 t/m 30 september de Meesman Money Challenge.

Iconenset 06 Duurzaam W C1

Fossiele energie uitsluiten kost geen rendement

Sommige duurzame beleggers zijn terughoudend om hele bedrijfstakken, zoals (fossiele) energie, uit te sluiten. Ze vrezen dat dit (veel) rendement kost. Dat is niet zo. Het maakt niets uit.

Ios0048 Text File 6 C3

Wijziging prospectus

Met ingang van 1 augustus 2022 wordt het prospectus van de Meesman Beleggingsfondsen van 21 januari 2022 aangevuld met een inlegvel in verband met een wijziging in het duurzaamheidsrisicobeleid.