Meesman introduceert een nieuw fonds: Aandelen Duurzame Toekomst

Meesman staat voor passief beleggen. Dat is beleggen in alle aandelen wereldwijd (in verhouding tot hun beurswaarde) en die voor de lange termijn aanhouden. Gewoon rustig blijven zitten, wat er ook gebeurt. Hiervoor heeft Meesman het ideale indexfonds: Aandelen Wereldwijd Totaal. Maar Meesman staat ook voor maatschappelijk verantwoord beleggen. Voor Aandelen Wereldwijd Totaal is dit gebaseerd op twee pijlers: engagement en uitsluiting.

Voor beleggers op zoek naar een indexfonds met een meer uitgesproken duurzaam karakter introduceert Meesman op 7 februari Aandelen Duurzame Toekomst. Een indexfonds dat wereldwijd belegt in aandelen op basis van een aantal duurzame thema’s. Om te beginnen is dat het thema klimaatverandering. Waarbij het doel is een veel lagere uitstoot van broeikasgassen te realiseren en zwaarder in te zetten op bedrijven die de uitdagingen van de energietransitie serieus oppakken. De komende jaren wil Meesman, samen met de beleggers in dit fonds, andere duurzame thema’s aan dit fonds toevoegen.

Bekijk de infographic

Wilt u beleggen in Aandelen Duurzame Toekomst? Voor stortingen en switches naar dit fonds hanteren wij tijdelijk een gereduceerd tarief van 0,1% (in plaats van 0,25%). Dit geldt uiteraard ook voor periodieke aankopen gedaan in deze periode. De gereduceerde transactiekosten gelden voor stortingen ontvangen tussen vrijdag 28 januari en woensdag 23 februari 2022.
De fondskosten voor Aandelen Duurzame Toekomst bedragen 0,5% per jaar.

Meer over duurzaam beleggen bij Meesman

Laatste nieuwsartikelen

MMC Logo Olifant Flavicon

Meesman Money Challenge

Meesman wil graag het geldbewustzijn vergroten, zodat mensen zelf de regie kunnen nemen over hun financiën, nu en in de toekomst. Daarom houden we van 14 t/m 30 september de Meesman Money Challenge.

Iconenset 06 Duurzaam W C1

Fossiele energie uitsluiten kost geen rendement

Sommige duurzame beleggers zijn terughoudend om hele bedrijfstakken, zoals (fossiele) energie, uit te sluiten. Ze vrezen dat dit (veel) rendement kost. Dat is niet zo. Het maakt niets uit.

Ios0048 Text File 6 C3

Wijziging prospectus

Met ingang van 1 augustus 2022 wordt het prospectus van de Meesman Beleggingsfondsen van 21 januari 2022 aangevuld met een inlegvel in verband met een wijziging in het duurzaamheidsrisicobeleid.