Kostenverlaging en aanpassing fondsassortiment

Meesman is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dankzij jullie, onze beleggers. Groot worden brengt voordelen met zich mee en die willen we graag met jullie delen. Daarom verlagen we op 1 januari 2022 de fondskosten van Aandelen Wereldwijd Totaal naar 0,4%. Voor beleggers die meer dan €1 miljoen in dit fonds beleggen worden de fondskosten zelfs 0,25%. Daarnaast gaan we de fondskeuze eenvoudiger maken door de andere aandelenfondsen te sluiten voor nieuwe beleggers. Hieronder worden de wijzigingen verder toegelicht.

Kostenverlaging Aandelen Wereldwijd Totaal

Het ideale indexfonds
Aandelen Wereldwijd Totaal biedt u de hele wereldwijde aandelenmarkt in één indexfonds. De maximale spreiding betekent minder risico en meer rendement. Bovendien belegt het fonds duurzaam, kan het de dividendbelasting terugvorderen en heeft het lage kosten. Dit unieke indexfonds is het ideale indexfonds voor wie echt passief wil beleggen. En dus ook het fonds dat we iedereen aanraden om in te beleggen.

De kostenverlaging
Meesman staat voor eerlijk delen. De schaalvoordelen die wij met onze groei behalen willen wij met onze klanten delen door de kosten steeds verder te verlagen naarmate wij verder groeien. Dit doen we uiteraard op een prudente manier: we verlagen de kosten pas als het financieel verantwoord is.

De afgelopen jaren heeft Meesman het aantal klanten en beheerd vermogen explosief zien groeien. Met als voorlopig hoogtepunt een stijging van zo’n 50 procent (voor beide) in 2021. Mede dankzij deze groei kunnen wij de kosten nu verder verlagen. Op 1 januari 2022 verlagen we de (jaarlijkse) fondskosten van Aandelen Wereldwijd Totaal naar 0,4%. Voor beleggers die meer dan €1 miljoen in het fonds beleggen worden de fondskosten 0,25%. Hiermee wordt het breedst gespreide indexfonds van Nederland nog aantrekkelijker dan het al was.

Voor beleggers die willen overstappen of bijstorten in Aandelen Wereldwijd Totaal hanteren wij tijdelijk een gereduceerd tarief van 0,1% (in plaats van 0,25%) voor stortingen en switches naar Aandelen Wereldwijd Totaal. Dit geldt uiteraard ook voor periodieke aankopen gedaan in deze periode. De gereduceerde transactiekosten gelden voor stortingen en switches ontvangen tussen woensdag 29 december 2021 en woensdag 2 februari 2022.

Meer informatie over de nieuwe kostenstructuur leest u op het Inlegvel bij het Prospectus van de Meesman Beleggingsfondsen.


Vereenvoudiging assortiment aandelenfondsen

Van bouwstenen naar het complete pakket
Bij Meesman geloven we in eenvoud. Al sinds 2005 doen wij er alles aan om beleggen voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Wat onze fondsen betreft betekent dit een beperkt en overzichtelijk assortiment van indexfondsen om passief te kunnen beleggen. Eerst waren er de bouwstenen: Aandelen Ontwikkelde Landen, Aandelen Opkomende Landen en Aandelen Kleine Bedrijven. Sinds 2019 hebben we echter the real thing: het ultieme passieve indexfonds Aandelen Wereldwijd Totaal, alle bouwstenen in één fonds waardoor de bouwstenen zelf niet meer nodig zijn.

Vereenvoudiging
Daarom hebben we besloten om vanaf 1 januari 2022 Aandelen Ontwikkelde Landen, Aandelen Opkomende Landen, Aandelen Kleine Bedrijven en Aandelen Europa te sluiten voor nieuwe beleggers. Voor bestaande beleggers geldt dat zij in deze vier aandelenfondsen kunnen blijven beleggen (en bijstorten) als zij er op 1 januari 2022 al in beleggen. Let op: dit betekent dat als u op 1 januari 2022 in bijvoorbeeld Aandelen Ontwikkelde Landen en Aandelen Opkomende Landen belegt, u in deze twee fondsen kunt blijven beleggen maar niet meer kunt beleggen in Aandelen Kleine Bedrijven en Aandelen Europa. Op 1 januari 2022 belegde u immers niet in deze laatste twee fondsen.


Blik op de toekomst

Binnenkort kunnen we u ook vol trots een nieuw fonds aanbieden. In het eerste kwartaal van 2022 gaat het Meesman Indexfonds Aandelen Duurzame Toekomst van start: een wereldwijd gespreid aandelen indexfonds met een robuust klimaatbeleid. Het klimaatrisico wordt beperkt door een forse verlaging van de CO2-uitstoot (70%). De klimaatkansen worden vergroot door een grotere blootstelling aan bedrijven die goed gepositioneerd zijn voor de transitie naar een koolstofarme economie. Begin volgend jaar vertellen we u hier graag meer over.

Heeft u nog vragen?

Meer informatie vindt u op meesman.nl. U kunt ons ook bellen op 070-3637300 of mailen naar info@meesman.nl. We helpen u graag verder.

Laatste nieuwsartikelen

Ios0147 New 4 C1

Upgrade MijnMeesman

We hebben leuk nieuws om met u te delen! MijnMeesman (de online omgeving waarin u uw beleggingen kunt inzien en beheren) gaat namelijk een flinke upgrade krijgen. Ook kunnen we vol trots aankondigen dat de Meesman app binnenkort live gaat.

Ios0068 Star 4 C1

Terugtreding voorzitter Raad van Toezicht

Na bijna vijf jaar treedt Frank Heemskerk terug als voorzitter van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen. Zijn nieuwe functie bij ASML maakt dat hij niet langer de tijd en flexibiliteit in zijn agenda heeft om zijn rol als voorzitter van de Raad van Toezicht te kunnen blijven vervullen.

Ios0010 Pencil 5 C1

Wijziging prospectus Meesman fondsen

In verband met de aanpassing van ons fondsassortiment, hebben wij ons prospectus aangepast.