Gastoptreden Hendrik Meesman in podcast

Een overkoepelende beursindex, zoals de AEX of S&P 500, is een belangrijke economische graadmeter. Maar waar bestaat zo’n index eigenlijk uit? En hoe komt een index tot stand? De les is dat er heel veel indexen zijn en je goed moet opletten welke je gebruikt. Ook gaat de podcast in op wie indexen gebruikt en waarvoor. Indexen zijn niet alleen voor indexfondsen van belang maar ook voor actieve beleggers en voor de bedrijven die in de index zijn opgenomen. Ook is er aandacht voor de makers van indexen. Indexen zijn de afgelopen jaren veel belangrijker geworden en een handjevol indexmakers (zoals MSCI en S&P) hebben het voor het zeggen. Waarom komt er geen concurrentie en is dit een probleem? 35 minuten die meer inzicht geven in de wereld van beursindexen.

Beluister de podcast hier.

Laatste nieuwsartikelen

MMC Logo Olifant Flavicon

Meesman Money Challenge

Meesman wil graag het geldbewustzijn vergroten, zodat mensen zelf de regie kunnen nemen over hun financiën, nu en in de toekomst. Daarom houden we van 14 t/m 30 september de Meesman Money Challenge.

Iconenset 06 Duurzaam W C1

Fossiele energie uitsluiten kost geen rendement

Sommige duurzame beleggers zijn terughoudend om hele bedrijfstakken, zoals (fossiele) energie, uit te sluiten. Ze vrezen dat dit (veel) rendement kost. Dat is niet zo. Het maakt niets uit.

Ios0048 Text File 6 C3

Wijziging prospectus

Met ingang van 1 augustus 2022 wordt het prospectus van de Meesman Beleggingsfondsen van 21 januari 2022 aangevuld met een inlegvel in verband met een wijziging in het duurzaamheidsrisicobeleid.