Gastoptreden Hendrik Meesman in podcast

Een overkoepelende beursindex, zoals de AEX of S&P 500, is een belangrijke economische graadmeter. Maar waar bestaat zo’n index eigenlijk uit? En hoe komt een index tot stand? De les is dat er heel veel indexen zijn en je goed moet opletten welke je gebruikt. Ook gaat de podcast in op wie indexen gebruikt en waarvoor. Indexen zijn niet alleen voor indexfondsen van belang maar ook voor actieve beleggers en voor de bedrijven die in de index zijn opgenomen. Ook is er aandacht voor de makers van indexen. Indexen zijn de afgelopen jaren veel belangrijker geworden en een handjevol indexmakers (zoals MSCI en S&P) hebben het voor het zeggen. Waarom komt er geen concurrentie en is dit een probleem? 35 minuten die meer inzicht geven in de wereld van beursindexen.

Beluister de podcast hier.

Laatste nieuwsartikelen

Boek (2)

Wijziging prospectus Meesman fondsen en switchkosten weer aan

In het prospectus van de Meesman Beleggingsfondsen zijn enkele wijzigingen doorgevoerd die op 1 juni 2024 ingaan.

Ios0147 New 4 C1

Upgrade MijnMeesman

We hebben leuk nieuws om met u te delen! MijnMeesman (de online omgeving waarin u uw beleggingen kunt inzien en beheren) gaat namelijk een flinke upgrade krijgen. Ook kunnen we vol trots aankondigen dat de Meesman app binnenkort live gaat.

Ios0068 Star 4 C1

Terugtreding voorzitter Raad van Toezicht

Na bijna vijf jaar treedt Frank Heemskerk terug als voorzitter van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen. Zijn nieuwe functie bij ASML maakt dat hij niet langer de tijd en flexibiliteit in zijn agenda heeft om zijn rol als voorzitter van de Raad van Toezicht te kunnen blijven vervullen.