Gastoptreden Hendrik Meesman in podcast

Een overkoepelende beursindex, zoals de AEX of S&P 500, is een belangrijke economische graadmeter. Maar waar bestaat zo’n index eigenlijk uit? En hoe komt een index tot stand? De les is dat er heel veel indexen zijn en je goed moet opletten welke je gebruikt. Ook gaat de podcast in op wie indexen gebruikt en waarvoor. Indexen zijn niet alleen voor indexfondsen van belang maar ook voor actieve beleggers en voor de bedrijven die in de index zijn opgenomen. Ook is er aandacht voor de makers van indexen. Indexen zijn de afgelopen jaren veel belangrijker geworden en een handjevol indexmakers (zoals MSCI en S&P) hebben het voor het zeggen. Waarom komt er geen concurrentie en is dit een probleem? 35 minuten die meer inzicht geven in de wereld van beursindexen.

Beluister de podcast hier.

Laatste nieuwsartikelen

Ios0118 Price Tag 5 C2

Sommige kosten doen ertoe, andere minder

Omdat ze zichtbaarder zijn kijken veel fondsbeleggers eerder naar transactiekosten dan naar fondskosten. Terwijl het juist de fondskosten zijn die meer invloed hebben op het rendement.

Ios0897 Handshake 8 C5

Wijziging Raad van Toezicht

In 2012 heeft Meesman een Raad van Toezicht (RvT) opgericht. Als laatste van de drie oorspronkelijke leden gaat Rob Bauer de RvT nu verlaten. Zijn derde zittingstermijn zit erop. Rob draagt het stokje over aan Marius Kerdel. Marius kent Meesman al vele jaren en heeft een grote affiniteit met de missie, waarden en beleggingsfilosofie van Meesman.

Ios0222 Downwards Bar Chart 6 C3

Rendement Meesman fondsen in 2022

Zoals gebruikelijk blikken we aan het begin van het nieuwe jaar kort terug op het afgelopen jaar. Hieronder vindt u de rendementen van de Meesman fondsen in 2022. Een uitgebreide toelichting op de gang van zaken bij de Meesman fondsen in 2022 volgt in het jaarverslag dat later dit jaar verschijnt.