Gastoptreden Hendrik Meesman in podcast

Een overkoepelende beursindex, zoals de AEX of S&P 500, is een belangrijke economische graadmeter. Maar waar bestaat zo’n index eigenlijk uit? En hoe komt een index tot stand? De les is dat er heel veel indexen zijn en je goed moet opletten welke je gebruikt. Ook gaat de podcast in op wie indexen gebruikt en waarvoor. Indexen zijn niet alleen voor indexfondsen van belang maar ook voor actieve beleggers en voor de bedrijven die in de index zijn opgenomen. Ook is er aandacht voor de makers van indexen. Indexen zijn de afgelopen jaren veel belangrijker geworden en een handjevol indexmakers (zoals MSCI en S&P) hebben het voor het zeggen. Waarom komt er geen concurrentie en is dit een probleem? 35 minuten die meer inzicht geven in de wereld van beursindexen.

Beluister de podcast hier.

Laatste nieuwsartikelen

Ios0223 Upwards Line Chart 4 C1

Eindelijk stijgt de rente

Na meer dan 40 jaar lijkt de rente eindelijk structureel te gaan stijgen. Op korte termijn is dat minder gunstig voor beleggers. Op lange termijn is het een zegen.

Ios0210 Alarm Clock 6 C3

Nieuw: de Meesman Pensioenrekening

Meesman introduceert de Pensioenrekening. Met belastingvoordeel pensioen opbouwen door te beleggen in de vertrouwde Meesman indexfondsen. Dé oplossing voor een prachtig, passief pensioenpotje.

Ios0639 Headset 7 C4

Gastoptreden Hendrik Meesman in podcast

In de wekelijkse NRC podcast ‘Onder de streep’ ontrafelen hosts Egbert Kalse en Teri van der Heijden welke mechanismes schuilgaan achter het economische nieuws. Deze week worden beursindexen besproken, met een gastoptreden van Hendrik Meesman.