Bedankjes

Heeft u iemand aangedragen via Vertel-een-Vriend? Dan geven we daar als bedankje graag iets voor terug: óf aan u óf aan een goed doel. Dat mag u zelf bepalen. Op deze pagina kunt u zien waar u uit kunt kiezen.


De goede doelen

Jaarlijks kunnen onze klanten goede doelen voorstellen die zij een warm hart toedragen. Vervolgens maken we van alle inzendingen een selectie, waarna klanten mogen stemmen op de goede doelen die we dat jaar gaan steunen. Deze goede doelen zijn dit jaar aangedragen én verkozen door onze klanten:

Vereniging SchuldHulpMaatje
Armoede in Nederland

SchuldHulpMaatjes helpen mensen met financiële problemen. Ze nemen ze niet de verantwoordelijkheid uit handen. Het doel is: de hulpvrager helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan.

De Voedselbank
Armoede in Nederland

Voedselbanken bieden mensen die het financieel slecht hebben een steun in de rug. Zij verstrekken gratis voedsel aan mensen in Nederland die het tijdelijk zelf niet redden. Dat ontzorgt en gaat voedselverspilling tegen.

Het Ronald McDonald Kinderfonds
Welzijn & gelijke kansen

Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn.

Stichting Leergeld
Armoede in Nederland

Vanuit Leergeld willen wij kinderen uit gezinnen die krap bij kas zitten ook mee laten doen. We bieden hen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

KNGF Geleidehond
Welzijn & gelijke kansen

KNGF helpt mensen met een beperking om hun wereld te vergroten en zelfstandigheid te behouden, met inzet van professioneel getrainde hulphonden. Een hulphond maakt de stap naar buiten kleiner, zodat het sociale leven groter wordt.

Stichting Jarige Job
Armoede in Nederland

In Nederland zijn er ieder jaar kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!

Stichting HelemaalGroen
Milieu & dier

Zwerfvuil kom je onderweg echt te vaak tegen. Een plastic fles is bijvoorbeeld na 5 tot 10 jaar nog langzaam aan het afbrokkelen. Tijdens dit proces valt het plastic uiteen in kleine stukjes die via dieren en planten in onze voedselketen terecht komen.

Dierenarts Jaap de Boer wilde hier iets aan doen. Hij liet daarom de app HelemaalGroen maken, en die had direct resultaat. Zwerfvuil rapen én je wandelroute registreren, hoe leuk is dat? 

Bring the Elephant Home
Milieu & dier

Het leefgebied van olifanten verdwijnt in een alarmerend tempo, door toedoen van mensen. Olifanten moeten daarom buiten beschermde gebieden op zoek naar voedsel en water. Zo ontstaan er meer en meer conflicten tussen olifanten en mensen. Bring the Elephant Home zet alles op alles om de overlevingskans van olifanten te vergroten. We streven naar duurzaam positieve verandering, naar een wereld waar mens en olifant in harmonie naast elkaar kunnen leven.

Justdiggit
Milieu & dier

Justdiggit is op een missie om Afrika in de komende 10 jaar te vergroenen en zo de aarde weer af te koelen. Samen moeten we onomkeerbare schade aan onze planeet voorkomen en zorgen dat de wereldwijde temperatuurstijging onder de 2°C blijft.    


De boekenkast

Het thema “pak de regie over uw financiële toekomst” is voor ons een hele belangrijke. De boeken uit onze boekenkast hebben dan ook één gemeenschappelijke deler, u kunt er uw eigen (financiële) kennis verder mee uitbreiden. Heeft u een boek gelezen dat volgens u ook goed in de boekenkast past? Dan horen wij dat graag van u.

De Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen
Jacques Wintermans

'De Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen', geschreven door Jacques Wintermans, mede-oprichter van Meesman, is hét Nederlandstalige standaardwerk over indexbeleggen. In de eerste helft worden de achtergronden van beleggen besproken. In de tweede helft vindt u een stap-voor-stap praktische aanpak om zelf te beleggen. Dit boek is ook te verkrijgen als e-book.

De prooi
Jeroen Smit

In oktober 2007 betaalden Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om ABN Amro uit elkaar te kunnen scheuren. Een overmaat aan ambitie, arrogantie en besluiteloosheid had van De bank een ideaal slachtoffer gemaakt. In De prooi reconstrueert Jeroen Smit op aangrijpende wijze hoe topbestuurders van ABN Amro jarenlang vooral gevangenzaten in interne twisten.

Miljonair met een gewone baan
Oeds-Jan Postma

Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is zelfdiscipline én een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek.

Dit kan niet waar zijn
Joris Luyendijk

Joris Luyendijk maakt de oorzaken van de bankencrisis in 2008 inzichtelijk in dit onthutsende en angstaanjagende boek. De conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. De scherpe blik en de onbevangen manier van vragenstellen zorgt ervoor dat Luyendijk als geen ander inzichtelijk maakt hoe we ervoor staan. And it is not pretty.

De beleggingsillusie
Marius Kerdel & Jolmer Schukken

Marius Kerdel en Jolmer Schukken beschrijven hoe er door veel vermogensbeheerders en beleggingsfondsen een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden: dat je met hun hulp de markt kunt verslaan. Op vlotte en heldere wijze helpen de auteurs je de illusie te doorzien, leggen ze de psychologie van het beleggen uit en nemen ze je mee terug naar de basis: een praktische en toegankelijke oplossing met drie vuistregels om zelf je vermogen eenvoudig en verstandig te beleggen. 

Ons feilbare denken
Daniel Kahneman

In deze moderne klassieker toont Kahneman aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken. Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen? Kahneman legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we zonder dat we het doorhebben de verkeerde manier van denken gebruiken.

De zwarte zwaan
Nassim Nicholas Taleb

In deze spannende internationale bestseller verklaart Nassim Nicholas Taleb alles wat we weten over wat we niet weten. Hij biedt verrassend eenvoudig inzicht in hoe je voordeel kunt behalen met Zwarte Zwanen. De Zwarte Zwaan zal de manier waarop je naar de wereld kijkt veranderen. Het leert voorspellingen en advies te relativeren (en vaak te negeren), kritisch te denken en klaar te staan om snel te handelen.

A random walk down Wall Street
Burton G. Malkiel

De huidige aandelenmarkt is niet voor angsthazen. In een tijd van angstaanjagende onvoorspelbaarheid is het antwoord om naar het advies van Burton G. Malkiel te luisteren in zijn geruststellende, gezaghebbende en bestselling gids over beleggen.


Aan de slag

Verdienen de bovenstaande goede doelen volgens u een donatie? Of wilt u graag een boek uit de boekenkast ontvangen? Deel dan uw persoonlijke code met uw familie, vrienden, partner, collega's, buren, teamgenoten, kennissen (etc.). Voor iedereen die via u start met beleggen bij Meesman, kunt u óf een donatie t.w.v. €20 doen óf een boek uitzoeken.

Naar Vertel-een-Vriend