Wie wij zijn

Meesman Indexbeleggen heeft twee directieleden: Hendrik Meesman en Jacques Wintermans. Het bedrijf is 100% eigendom van de beide directeuren.

De onderneming heeft een Raad van Toezicht die het bestuur bijstaat bij de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Ook heeft de Raad van Toezicht de taak om de belangen van beleggers in de Meesman beleggingsfondsen te behartigen. 

Graag stellen wij ons aan u voor. Dit is Meesman. 

Directie

Jacques Wintermans

Jacques Wintermans (1948) studeerde Weg- en Waterbouwkunde in Delft. Na een aantal functies voor Philips en ATT in binnen- en buitenland, trad hij in 1987 in dienst als consultant bij Boer & Croon. Hij adviseerde veel toonaangevende pensioenfondsen, banken en verzekeraars. Als vennoot van Boer & Croon leidde hij de Practice Financial Services. In oktober 2009 verscheen van zijn hand De Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen, het Nederlandstalige standaardwerk over indexbeleggen.

Hendrik Meesman

Hendrik Meesman (1966) studeerde Economie aan de London School of Economics in Londen, Engeland. In de financiële sector werkte hij bij Goldman Sachs, MeesPierson en Robeco voordat hij in 2005 Meesman Index Investments oprichtte. Hij is auteur van het boek 'Zo bouwt u een vermogen op', schrijft artikelen voor kranten, tijdschriften en websites (waaronder een maandelijkse column in FiscAlert) en is regelmatig te horen op de radio.

Raad van Toezicht

Arthur Docters van Leeuwen

Arthur W.H. Docters van Leeuwen (1945) is Senior Research Fellow aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij adviseert onder meer over de hervorming van de Diplomatieke Dienst en is lid van de Raad van Beroep van de Europese Financiële Toezichthouders. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van het College van procureurs-generaal en hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD, tegenwoordig AIVD). Ook heeft hij diverse functies bekleed op de ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën.

Willem van der Schoot

Willem P.M. van der Schoot (1946) is thans commissaris en toezichthouder bij een aantal bedrijven en organisaties. Hij is oud-President van de Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van Boer & Croon Strategy & Management Group, lid van de Raad van Bestuur van Robeco, directeur-generaal bij ABN AMRO en directielid bij Twijnstra & Gudde.

Rob Bauer

Rob Bauer (1967) is hoogleraar Institutionele Beleggers aan de Universiteit Maastricht School of Business and Economics. Daarnaast heeft hij een eigen adviespraktijk voor onafhankelijk strategisch beleggingsadvies aan institutionele beleggers en is hij directeur bij het International Center for Pension Fund Management (ICPM) in Toronto en het European Centre for Corporate Engagement (ECCE) in Maastricht. Ook is hij lid van de Advisory Board Responsible Investing van PGGM en de Wetenschappelijke Adviesraad Philips Pensioenfonds.

Over Meesman

Veel bedrijven zijn gericht op winstmaximalisatie. Andere ontstaan uit idealisme, een drive om echt iets in de wereld te veranderen. Meesman is zo'n bedrijf. Directeuren Hendrik Meesman en Jacques Wintermans hadden in 2005 met de oprichting van Meesman Indexbeleggen een duidelijk doel voor ogen. Ze wilden een beleggingsoplossing aanbieden die objectief gezien voor de klant het beste is.