Visie op vermogen

De overheid trekt zich op tal van terreinen steeds verder terug. Werkgevers versoberen de regeling voor hun werknemers. En meer en meer mensen werken zelfstandig waardoor ze allerlei financiële zaken zelf moeten regelen. Door deze ontwikkelingen wordt het steeds belangrijker om zelf vermogen op te bouwen.

Door nu vermogen op te bouwen heeft u straks een potje voor pensioen, de studie van een kind, de aankoop van een huis, de aflossing van een hypotheek of bijvoorbeeld een wereldreis. Voor elk doel dat u zich maar kunt bedenken. Maar het opgebouwde vermogen kan ook dienen als buffer om eventuele tegenvallers op te vangen. En als het echt mee zit kunt u er zelfs financiële onafhankelijkheid mee bereiken. 

Door vermogen op te bouwen neemt u de regie over uw financiƫle toekomst in eigen hand.

Visie op vermogen: sparen of beleggen

Er zijn twee manieren om vermogen op te bouwen: sparen en beleggen. Ze sluiten elkaar niet uit. Integendeel. Een combinatie van beide is vaak het beste om te doen. Wat geld op een spaarrekening aanhouden is altijd verstandig. Voor onverwachte uitgaven zoals de vervanging van de wasmachine of de reparatie van de auto. Daarnaast kunt u ook sparen om vermogen op te bouwen voor later, bijvoorbeeld ter aanvulling van het pensioen of voor de studie van een kind. Maar bij dit soort doelen - waarbij u het geld pas over vele jaren nodig heeft - is sparen meestal niet aantrekkelijk, omdat het relatief weinig oplevert. Uw geld groeit dan maar langzaam. Na aftrek van belasting houdt u misschien wel minder over dan de inflatie. Het geld verliest dan elk jaar aan koopkracht.

Daarom is beleggen veelal een betere manier om vermogen op te bouwen. Het levert (op termijn) meestal meer op dan sparen. En dat is belangrijk om na belasting en inflatie uw geld te laten groeien. Toch zijn veel mensen huiverig om te gaan beleggen. Ze denken dat beleggen moeilijk en eng is. En dat het alleen is weggelegd voor mensen met veel geld. Maar dat hoeft helemaal niet. Het hangt er maar vanaf hoe u het doet en bij wie. Er zijn partijen waar beleggen heel eenvoudig is, u net zo veel of weinig risico kunt nemen als u zelf wilt en u met kleine bedragen aan de slag kunt. Meesman is zo’n partij.

Visie op vermogen: Meesman Indexbeleggen

Meesman is in 2005 opgericht om iedereen in staat te stellen op een solide en verantwoorde manier vermogen op te bouwen. Door te beleggen in breed gespreide indexfondsen en die voor de lange termijn vast te houden. Deze manier van beleggen is eenvoudig, transparant en goedkoop. En een halve eeuw onderzoek en ervaring leert dat dit voor de meeste mensen de beste kans op goede beleggingsresultaten biedt.

Omdat indexbeleggen op z’n Meesmans zo eenvoudig is, kan iedereen het zelf doen zonder duur advies of beheer van een bank. Als het eenmaal loopt, heeft u er geen omkijken meer naar. En u kunt altijd uw beleggingen wijzigen, uw (periodieke) inleg stopzetten en uw geld opnemen. U heeft volledige vrijheid en zit nergens aan vast. Kortom, u weet dat u het goed heeft geregeld en u kunt uw tijd en energie aan andere dingen besteden die u leuker en belangrijker vindt. 

Live life!

Gerelateerd:
Het verhaal van de olifant
Indexbeleggen in Vogelvlucht (PDF, 0,5 Mb)