Meer rust

Dankzij de spreiding van de beleggingen bieden de meeste beleggingsfondsen u meer rust dan een belegging in individuele effecten. Belegt u in een wereldwijd gespreid aandelen- of obligatiefonds, dan hoeft u zich nauwelijks met uw beleggingen bezig te houden. U hoeft de beurzen niet te volgen en uw portefeuille niet voortdurend aan te passen aan ontwikkelingen op de financiële markten.

De juiste keuze

Belegt u in een indexfonds, dan kunt u nog geruster zijn dan wanneer u in een actief beheerd fonds belegt. In het eerste geval weet u immers dat uw rendement min of meer gelijk is aan dat van de index. In het tweede geval is er een kans van pakweg 80% dat het fonds waarin u belegt het slechter doet dan de index, terwijl u drie tot vier keer zoveel kosten betaalt als voor een indexfonds. Met een indexfonds kunt u dus gerust zijn dat u de juiste keuze hebt gemaakt.

Transparant

Indexfondsen zijn in het algemeen een stuk transparanter dan actief beheerde fondsen. Dit geldt zeker voor de Meesman Indexfondsen. Open en eerlijk communiceren met onze beleggers staat bij ons immers hoog in het vaandel. Wij geven dan ook volledige inzage in alle kenmerken van onze indexfondsen. Niet alleen het beleggingsbeleid, dat vanwege zijn eenvoud relatief makkelijk te begrijpen is. Maar ook de kenmerken waar andere aanbieders van beleggingsfondsen het vaak liever niet over hebben zoals de kosten, de risico’s en eventuele beperkingen of verplichtingen.

Goed geregeld

Een van de grote voordelen van indexbeleggen is dat u er nauwelijks tijd aan hoeft te besteden. U hoeft de ontwikkelingen op de beurs niet te volgen. U kunt het financiële nieuws met een gerust hart overslaan. En u kunt alle marketing verhalen van financiële dienstverleners voortaan negeren. U weet immers dat u het goed geregeld hebt. U hoeft zich er niet meer mee bezig te houden.