Voor bestaande klanten


  1. Controleer of u geen typefouten in uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft gemaakt: deze velden zijn hoofdlettergevoelig.
  2. Als u uw wachtwoord niet meer weet, dan kunt u hier een nieuw wachtwoord opvragen. Weet u uw gebruikersnaam ook niet meer, vul dan uw e-mailadres in. 
  3. Mocht u er niet toch niet uitkomen, dan kunt u ook altijd even bellen of mailen: 070-3637300 of info@meesman.nl.

Meer informatie over de manier waarop uw opdracht wordt verwerkt vindt u in de beveiligde omgeving (MijnMeesman). Op iedere pagina treft u helpteksten aan die voor u relevant kunnen zijn. Op de hoofdpagina van MijnMeesman vindt u ook actuele informatie over bijvoorbeeld de datum waarop uw opdracht wordt verwerkt. 

Komt u ergens niet uit of heeft u vragen, neemt u dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Jazeker, het is geen probleem om een tweede of volgende rekening te openen. Dit kan zowel een beleggings- als een pensioenrekening zijn. Momenteel is het nog niet mogelijk om dit binnen MijnMeesman te regelen. U dient daarom het openingsproces buiten MijnMeesman opnieuw te doorlopen en daarbij (tijdelijke) inloggegevens aan te maken. Wanneer de nieuwe rekening geactiveerd is, kunt u een berichtje sturen naar info@meesman.nl. De klantenservice kan uw nieuwe rekening vervolgens koppelen aan uw oorspronkelijke bestand, zodat u alle rekeningen met één set inloggegevens kunt beheren.

U kunt uw rekening sluiten door het formulier 'Sluiten Rekening' in te vullen en te uploaden in MijnMeesman.

  • Indien er nog participaties in uw portefeuille aanwezig zijn, zullen deze eerst verkocht worden. Na het overmaken van de verkoopopbrengst naar uw tegenrekening zal de rekening gesloten worden.  
  • Wanneer de portefeuille al leeg is wordt de rekening meteen gesloten

Sluitingsformulier downloaden (PDF, 145 kB)