Wat is dat nou, indexbeleggen?

Geld apart zetten voor later? Je geld op een verantwoorde manier laten groeien? Bij Meesman Indexbeleggen regel je dat eenvoudig zelf. Dit doe je door te beleggen in breed gespreide indexfondsen tegen blijvend lage kosten. Je regelt het eenvoudig online. En heb je het eenmaal ingesteld, dan heb je er vervolgens geen omkijken meer naar! Gewoon rustig blijven zitten, wat de markt ook doet. Dat geeft het beste resultaat.


Meer rendement

Bij indexbeleggen beleg je in aandelen van duizenden bedrijven wereldwijd. Je geld groeit met de markt mee. Door het rente-op-rente effect gaat deze groei steeds harder. De kosten zijn aanzienlijk lager dan van actief beleggen. Dat zorgt voor een hoger rendement. Op lange termijn kan dit oplopen tot tientallen procenten meer vermogen.

Minder risico

Bij indexbeleggen beleg je in aandelen van duizenden bedrijven wereldwijd. Hiermee zorg je voor maximale spreiding. Gaat een enkel bedrijf failliet dan is dat niet erg. Je verliest misschien iets, maar je hebt dan ook genoeg bedrijven die het supergoed doen. Indexbeleggen betekent ook: niet handelen. Anders dan bij actief beleggen loop je dus niet het risico van verkeerde beleggingsbeslissingen, die je veel rendement kunnen kosten.

Meer rust

Bij indexbeleggen beleg je in aandelen van duizenden bedrijven wereldwijd en houd je die voor de lange termijn aan. Nadat je bent ingestapt, hoef je niets meer te doen en heb je tijd om leuke dingen te doen. Juist doordat je niet handelt behaal je een beter rendement dan de meeste andere beleggers, zowel professioneel als particulier. Je weet dat je het goed geregeld hebt. Dat geeft rust.


Kijk maar

Bij indexbeleggen heb je veel lagere kosten dan bij actief beleggen. En dat betekent meer rendement. Hoe langer je belegt, hoe groter het verschil. Hieronder kun je zelf berekenen wat indexbeleggen jou kan opleveren.

jaar

Indexbeleggen doe je bij Meesman

Meesman is ontstaan uit idealisme. Wij willen echt iets veranderen in de wereld. Dit willen wij doen door het eerlijke verhaal over beleggen te vertellen. En een manier van beleggen aan te bieden die objectief gezien voor onze klant het beste is. Dat vinden we belangrijker dan zoveel mogelijk winst maken.

Voor grote en kleine beleggers

Je kunt maandelijks een klein bedrag beleggen (vanaf €100) of eenmalig een groter bedrag beleggen (vanaf €10.000). Een combinatie is ook mogelijk. Als je maandelijks belegt kun je altijd een extra storting doen. Een maandelijkse inleg kun je op ieder moment wijzigen of stopzetten.

Je zit nergens aan vast

Op ieder gewenst moment kun je stoppen en het bedrag dat je dan hebt opgebouwd opnemen. Maar let op: (index)beleggen vraagt om een lange adem. Je hebt de tijd nodig, minimaal 10 jaar maar bij voorkeur nog (veel) langer. Hoe langer je de tijd hebt, hoe beter het resultaat.

Je geld staat altijd veilig

Het vermogen van onze klanten is in een stichting ondergebracht en daarmee juridisch afgescheiden van ons bedrijf. Dus wat er ook gebeurt met Meesman Indexbeleggen, je geld staat altijd veilig en blijft altijd van jou. Meesman heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht.

Hoe werkt het?

Hier vind je handige informatie over hoe beleggen bij Meesman precies werkt.

  • Hoe je je beleggingsmix bepaalt
  • Hoe je fondsen uitkiest
  • Hoe je een rekening opent
  • Hoe je geld stort

Beleggen bij Meesman is eenvoudig en je regelt alles snel zelf online.

Lees meer

Enthousiast geworden?

Open eenvoudig online een rekening. Het enige wat je nodig hebt is een scan van je paspoort of ID-kaart, je BSN en bankrekeningnummer.

Open een rekening

Aanmelden nieuwsbrief