Hoeveel kunt u nu écht beleggen per maand?

Dit is een heel belangrijke vraag. Niet alleen als beginnend belegger, maar ook als u al een tijdje bezig bent. Het is een vraag waar wij het antwoord niet op weten, maar wat u zeker zelf kunt berekenen. Hoe u dat doet, leggen we uit in dit blog.


Alleen u weet hoeveel u per maand kunt beleggen

Dit is namelijk volledig afhankelijk van uw inkomsten, uitgaven én uw prioriteiten. Gaat u bijvoorbeeld graag uit eten of houdt u ervan om verre reizen te maken? Dan zal u daar wat meer geld aan willen uitgeven. Er zal dan iets minder overblijven om te beleggen. Bent u juist aan het beleggen voor de wereldreis die u wilt maken als u met pensioen bent of voor het collegegeld van uw kind? Dan zal uw beleggingsrekening weer wat meer prioriteit hebben.

Het laatste wat we willen, is dat u meer inlegt dan u zich kunt veroorloven. Maar het zou ook zonde zijn als u eigenlijk méér zou kunnen beleggen dan u nu doet (of van plan bent). Misschien is die mooie toekomstdroom dan toch wel realiseerbaar. Daarom is het slim om vooraf te bepalen hoe u uw geld wilt verdelen.


Bereken zelf uw maandelijkse inleg

Telefoon met Flow app

Om de voor u meest geschikte maandelijkse inleg te bepalen, kunt u potjes maken met een bepaald doel. Hoeveel potjes u maakt en welk doel deze dienen, is uiteraard aan u. Enkele voorbeelden zijn:

  • een potje voor de vaste lasten;
  • een potje voor boodschappen;
  • een potje voor vakantie;
  • een potje als spaarbuffer.

En dan?

Deze potjes vult u, zodra er geld binnenkomt, aan met het benodigde bedrag. Aan de hand daarvan kunt u bepalen hoeveel er per maand overblijft om op een verantwoorde manier te beleggen. Het is slim om uw rekening bij Meesman ook als een potje te zien.

Of juist andersom

Heeft u een financieel doel dat u binnen een bepaalde tijd wilt bereiken? Dan zou u het eventueel ook kunnen omdraaien. Om het door u gewenste doel te behalen, dient u per maand een bepaald minimum bedrag te beleggen. De overige uitgaven kunt u dan afstemmen op wat er daarna overblijft. Zou u goed uitkomen met wat er overblijft voor de andere potjes? Wanneer het antwoord nee is, zal u ergens een aanpassing moeten maken.

In ieder geval

Pay Yourself First: door uw inkomsten direct te verdelen over uw potjes, hoeft u zich de rest van de maand geen zorgen meer te maken over uw financiën. Dat heeft u immers al geregeld. Een goede verdeling die past bij uw inkomsten, uitgaven en prioriteiten, zorgt ervoor dat u aan het einde van de maand niet aan uw spaar- en/of beleggingsrekening hoeft te komen.


Pay Yourself First, kan dat ook makkelijker?

Uiteraard. Meesman staat voor eenvoud. We snappen dat het onhandig is als u deze potjes elke maand handmatig moet aanvullen. Daarom werken wij samen met Flow: een app die slimme mogelijkheden toevoegt aan uw rekeningen. Zodra er geld binnenkomt op uw bankrekening, wordt dit automatisch verdeeld over uw potjes.

Samen met Flow hebben wij vijf geautomatiseerde flows samengesteld, die goed aansluiten op het ‘Pay Yourself First’ principe. Per flow is rekening gehouden met verschillende potjes, waar uw Meesman rekening er altijd één van is.

Handige methodes die u kunnen helpen om het meeste uit uw geld te halen.Handige methodes die u kunnen helpen om het meeste uit uw geld te halen.

Meer informatie over flow


 

Laatste nieuwsartikelen

Ios0068 Star 4 C1

Terugtreding voorzitter Raad van Toezicht

Na bijna vijf jaar treedt Frank Heemskerk terug als voorzitter van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen. Zijn nieuwe functie bij ASML maakt dat hij niet langer de tijd en flexibiliteit in zijn agenda heeft om zijn rol als voorzitter van de Raad van Toezicht te kunnen blijven vervullen.

Ios0010 Pencil 5 C1

Wijziging prospectus Meesman fondsen

In verband met de aanpassing van ons fondsassortiment, hebben wij ons prospectus aangepast.

Ios0895 Contract 6 C3

De nieuwe pensioenwet per 1 juli 2023

Per 1 juli 2023 gaat de nieuwe pensioenwet in. Dat brengt voor iedereen veranderingen met zich mee. De vakbonden, werkgevers en overheid hebben er 15 jaar over gedaan om deze wet vorm te geven. Het belangrijkste doel van de nieuwe wetgeving is om het pensioengeld eerlijker over deelnemers van verschillende leeftijden te verdelen.