Mee(s)doeners

De Meesdoeners-actie is vervangen door Vertel-een-Vriend.

Wij worden er altijd vrolijk van wanneer wij nieuwe klanten spreken die een rekening hebben geopend, omdat een bekende van hen erg enthousiast is over Meesman. Klanten die nieuwe klanten aanbrengen, noemen wij ook wel Mee(s)doeners. Deze bijnaam is voortgekomen uit het feit dat deze klanten bijdragen aan de groei van de Meesman community. Mee(s)doeners willen wij graag op een passende manier bedanken: met een boek om hun (financiële) kennis verder uit te breiden. Dit past bij het voor Meesman belangrijke thema: “pak de regie over uw financiële toekomst”. Bij dit boek ontvangt u twee Meesman boekenleggers. Voor uzelf of om uit te delen.

Indexbeleggen is de manier om het voor mijzelf voor later goed te regelen. Dat gun ik mijn familie en vrienden ook.
Charlotte
Klant van Meesman

Onze boekenkast

De schitterende eenvoud van indexbeleggen

Jacques Wintermans
'De Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen', geschreven door Jacques Wintermans, mede-oprichter van Meesman, is hét Nederlandstalige standaardwerk over indexbeleggen. In de eerste helft worden de achtergronden van beleggen besproken. In de tweede helft vindt u een stap-voor-stap praktische aanpak om zelf te beleggen.

A Random Walk Down Wall Street

Burton G. Malkiel
De huidige aandelenmarkt is niet voor angsthazen. In een tijd van angstaanjagende onvoorspelbaarheid is het antwoord om naar het advies van Burton G. Malkiel te luisteren in zijn geruststellende, gezaghebbende en bestselling gids over beleggen.

De prooi

Jeroen Smit
In oktober 2007 betaalden Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om ABN Amro uit elkaar te kunnen scheuren. Een overmaat aan ambitie, arrogantie en besluiteloosheid had van De bank een ideaal slachtoffer gemaakt. In De prooi reconstrueert Jeroen Smit op aangrijpende wijze hoe topbestuurders van ABN Amro jarenlang vooral gevangenzaten in interne twisten.


Ons feilbare denken

Daniel Kahneman
In deze moderne klassieker toont Kahneman aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken. Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen? Kahneman legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we zonder dat we het doorhebben de verkeerde manier van denken gebruiken.

De beleggingsillusie

Marius Kerdel en Jolmer Schukken
In De beleggingsillusie beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken hoe er door veel vermogensbeheerders en beleggingsfondsen een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden: dat je met hun hulp de markt kunt verslaan. Op vlotte en heldere wijze helpen de auteurs je de illusie te doorzien, leggen ze de psychologie van het beleggen uit en nemen ze je mee terug naar de basis: een praktische en toegankelijke oplossing met drie vuistregels om zelf je vermogen eenvoudig en verstandig te beleggen. 

Dit kan niet waar zijn

Joris Luyendijk
Joris Luyendijk maakt de oorzaken van de bankencrisis in 2008 inzichtelijk in dit onthutsende en angstaanjagende boek. De conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. De scherpe blik en de onbevangen manier van vragenstellen zorgt ervoor dat Luyendijk als geen ander inzichtelijk maakt hoe we ervoor staan. And it is not pretty.


Miljonair met een gewone baan

Oeds-Jan Postma
Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek.

De zwarte zwaan

Nassim Nicholas Taleb
In deze spannende internationale bestseller verklaart Nassim Nicholas Taleb alles wat we weten over wat we niet weten. Hij biedt verrassend eenvoudig inzicht in hoe je voordeel kunt behalen met Zwarte Zwanen. De Zwarte Zwaan zal de manier waarop je naar de wereld kijkt veranderen. Het leert voorspellingen en advies te relativeren (en vaak te negeren), kritisch te denken en klaar te staan om snel te handelen. 


Waar doen ze het van?

Erica Verdegaal
Erica Verdegaal haalt je over om vandaag nog werk van je rijkdom te maken. Dat gaat natuurlijk niet helemaal vanzelf. Je moet keuzes maken, en vooral: je moet het écht willen. Ook daarmee helpt Verdegaal je stap voor stap en enthousiast op weg. Je zult ontdekken dat rijk zijn is weggelegd voor iedereen. En dus zeker voor jou.


De Meesdoeners-actie is vervangen door Vertel-een-Vriend.