Aanmelden Ladies Night

Op dinsdag 10 oktober organiseren we weer een thema-avond! Tijdens deze interactieve Ladies Night gaan we het natuurlijk hebben over beleggen, maar ook over andere onderwerpen zoals hypotheek, pensioen en de balans tussen werk en privé. Hiervoor nodigen we meerdere professionals uit, die in leerzame workshops alles over deze onderwerpen aan bod laten komen. Lijkt dit jou leuk en wil je meepraten? Schrijf je dan snel in!

Aanmelden


 

Waarom een Ladies Night?

Online is tegenwoordig veel kennis te vinden, maar het is vaak lastig om door de bomen het bos te zien. Wat is nu waar, wat niet, en wat past het beste bij jou? Praten over geldzaken is heel belangrijk, maar het is wel fijn als je dit kunt doen in een vertrouwde omgeving met andere vrouwen die met dezelfde vragen en twijfels zitten over hun financiële toekomst. Bij Meesman willen we vrouwen samenbrengen om op interactieve manier de wereld van geld te ontdekken en te leren van elkaar. Met praktische handvatten helpen wij elkaar op weg en zorgen we ervoor dat meer vrouwen de regie pakken over hun eigen toekomst.

Praat jij met ons mee? Meld je dan snel onderaan deze pagina aan, want we hebben maar beperkt plek! En ken je nog iemand die hier ook zeker bij moet zijn? Je vriendin, moeder, zus of buurvrouw zijn ook van harte welkom! (Ze moeten wel even hun eigen formulier invullen.)


 

Programma

19.00u Ontvangst met koffie en thee

19.30u Gezamenlijke start van het programma

20.00u Workshop 1 - Onderwerp naar keuze

20.30u Korte pauze

21.00u Workshop 2 - Onderwerp naar keuze

21.30u Afsluitende borrel

22.30u Einde

Aanmelden


Locatie

We houden onze Ladies Night in Van der Valk Hotel Breukelen: Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen


De onderwerpen & sprekers

Balans tussen werk en privé

In een wereld van veeleisende carrières, verantwoordelijkheden en voortdurende connectiviteit streven we er allemaal naar om succesvol te zijn zonder het welzijn van onszelf en onze dierbaren uit het oog te verliezen.

Wie komt er spreken?
Martine Hartog van De FitFactor heeft jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als HR professional en geeft nu leefstijltrainingen: gezond gedrag en gezonde keuzes maken gedurende de dag.

Wat ga je hier uit halen?
Martine bespreekt thema’s zoals ontspanning, beweging, voeding, stress, vitaliteit en slaap. Na afloop heb jij nieuwe inzichten opgedaan om een gezonde werk-privébalans te vinden.


Beleggen

Over beleggen wordt meestal heel ingewikkeld gedaan. Maar dat is helemaal niet nodig. Beleggen is gewoon een manier om je geld te laten groeien. Net als sparen. Maar met wat meer risico (op korte termijn) en een stuk meer rendement (op lange termijn).

Wie komt er spreken?
Nicky Jautze van Meesman Indexbeleggen heeft in haar functie als commercieel relatiemanager al veel (potentiële) klanten te woord gestaan. Ze weet als geen ander welke vragen er spelen wanneer men overweegt om te gaan beleggen en heeft overal een antwoord op.

Wat ga je hier uit halen?
Nicky legt het verschil uit tussen actief en passief beleggen en bespreekt de mogelijkheden om te beleggen in box 3 en box 1. En hoe stel je nou een passende beleggingsportefeuille samen? Na afloop heb je een goed beeld van wat komt kijken bij starten met beleggen.


Hypotheek

Een huis en/of vastgoed kopen gaat over geld en eventueel een financiering rondkrijgen, zodat je een hypotheek kan afsluiten. Dit gaat vaak gepaard met ingewikkelde termen en constructies. Maar ze zijn wél essentieel om te begrijpen als je overweegt om te “investeren in stenen”.

Wie komt er spreken?
Romany Staring, van Visie op Hypotheken & Verzekeringen. Zij is ooit begonnen bij een intermediair (schakel tussen adviseur en geldverstrekker). Vanuit daar heeft ze bij meerdere financiële instellingen gewerkt en heeft ze zich ontwikkeld tot een zelfstandige, onafhankelijke, maar ook begrijpelijke hypotheekadviseur. Een rol die haar op het lijf geschreven is vanwege de combinatie van mensen en cijfers.

Wat ga je hieruit halen?
Romany neemt je mee in het overwegen om wel of niet te investeren in vastgoed. Wat moet je meenemen in je overweging en wat moet er geregeld worden? Wellicht heb je een financiering nodig en waar moet je dan rekening mee houden?


Pensioenplanning

Pensioenplanning is een belangrijk financieel proces waarbij je je voorbereidt op je financiële toekomst na je pensionering. Het doel is om voldoende middelen te hebben om comfortabel te kunnen leven wanneer je stopt met werken. Een effectief pensioenplan opstellen geeft inzicht en helpt om nu ook keuzes te maken in benodigde budget en buffers.

Wie komt er spreken?
Joke Broere heeft als doel mensen te enthousiasmeren over bewustwording in financiën. Ze is eigenaar van JB PensioenFit en werkt via het Nederlands Pensioen Instituut als pensioenadviseur en financieel planner. Joke maakt het financiële onderwerp pensioen bespreekbaar met een heldere uitleg.

Wat ga je hier uit halen? 
Joke neemt je mee in jouw pensioenplan en de mogelijkheden die er zijn. Uitzicht door Inzicht. Dit omvat het identificeren van inkomstenbronnen, het inschatten van uitgaven en het ontwikkelen van een strategie om eventuele tekorten aan te vullen. Je creëert rust in jouw financiële planning want het is doordacht en gebaseerd op jouw persoonlijke behoefte. Een succesvolle pensioenplanning is voor iedereen anders. Het hoeft zeker niet spannend te zijn, wel leuk!


Chanien Engelbertink

Testament

Hoewel het misschien niet het meest vrolijke onderwerp is om over na te denken, is het wel een hele belangrijke. Het opstellen van een testament zal jouw dierbaren een hoop gemoedsrust bieden en kan onnodige geschillen in de toekomst voorkomen.

Wie komt er spreken?
Chanien Engelbertink heeft gedurende haar 11 jaar als notarieel jurist ervaring opgedaan bij een notariskantoor met een grote familie- en boedelpraktijk. In deze jaren heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van het personen- en familierecht, het erfrecht, de successiewet en de nalatenschapsplanning en is sinds 2008 onafhankelijk estate planner. Tevens is zij universitair docent bij de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft diverse malen als executeur nalatenschappen afgewikkeld.

Wat ga je hier uit halen?
Chanien neemt je mee in wat een testament precies is, hoe je deze kunt opstellen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Van het benoemen van erfgenamen, het regelen van specifieke voorwaarden tot veelgemaakte fouten, alles komt voorbij.


Aanmelden

Door de overweldigende belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Ook de wachtlijst is inmiddels helemaal vol. In de toekomst zullen we meer van zulke evenementen organiseren, hopelijk tot dan!