Welkom bij Meesman

Bij Meesman vinden wij het belangrijk dat u zelf de regie pakt over uw financiën. Wilt u geld apart zetten voor later? Uw geld op een verantwoorde manier laten groeien? Bij Meesman Indexbeleggen regelt u dat eenvoudig zelf. Dit doet u door te beleggen in breed gespreide indexfondsen tegen blijvend lage kosten. U regelt het eenvoudig online. En heeft u het eenmaal ingesteld? Dan heeft u er vervolgens geen omkijken meer naar! 


In het kort

Beleggen is een goede manier om een potje op te bouwen voor later. Dit kan op een verstandige manier en hoeft niet eng of ingewikkeld te zijn. Door te kiezen voor indexbeleggen, wat ook wel passief beleggen wordt genoemd.

Het idee achter indexbeleggen is eenvoudig maar krachtig: een indexbelegger probeert niet de markt te verslaan door individuele aandelen te kiezen. Een indexbelegger is ook niet bezig met wanneer er in- en uitgestapt moet worden. Een indexbelegger is juist een luie belegger. Hij volgt simpelweg de prestaties van de hele markt en blijft altijd rustig zitten. Wat er ook gebeurt. Hoe langer de indexbelegger dat volhoudt, hoe groter de kans op een goed resultaat.

Open een rekening


Meer rendement

Bij indexbeleggen belegt u in aandelen van duizenden bedrijven wereldwijd. Uw geld groeit met de markt mee. Door het rente-op-rente effect gaat deze groei steeds harder. De kosten zijn aanzienlijk lager dan van actief beleggen. Dat zorgt voor een hoger rendement. Op lange termijn kan dit oplopen tot tientallen procenten meer vermogen.

Meer informatie

Minder risico

Door te beleggen in aandelen van duizenden bedrijven wereldwijd, zorg je voor maximale spreiding. Gaat een enkel bedrijf failliet dan is dat niet erg. U verliest misschien iets, maar u heeft dan ook genoeg bedrijven die het supergoed doen. Indexbeleggen betekent ook: niet handelen. Anders dan bij actief beleggen loopt u dus niet het risico van verkeerde beleggingsbeslissingen, die u veel rendement kunnen kosten.

Meer informatie

Meer rust

Deze aandelen van duizenden bedrijven wereldwijd houdt u vervolgens voor de lange termijn aan. Nadat u bent ingestapt, hoeft u niets meer te doen en heeft u tijd om leuke dingen te doen. Juist doordat u niet handelt, behaalt u een beter rendement dan de meeste andere beleggers, zowel professioneel als particulier. U weet dat u het goed geregeld heeft. Dat geeft rust.

Meer informatie


Wat kan indexbeleggen u opleveren?

Bij indexbeleggen heeft u lagere kosten dan bij actief beleggen. En dat betekent meer rendement. Hoe langer u belegt, hoe groter het verschil. Hieronder kunt u zelf berekenen wat indexbeleggen u kan opleveren.

jaar

Indexbeleggen doe je bij Meesman

Meesman is ontstaan uit idealisme. Wij willen echt iets veranderen in de wereld. Dit willen wij doen door het eerlijke verhaal over beleggen te vertellen. En een manier van beleggen aan te bieden die objectief gezien voor onze klant het beste is. Dat vinden we belangrijker dan zoveel mogelijk winst maken.

Waarom Meesman?

Voor grote en kleine beleggers

U kunt een groter bedrag ineens beleggen (vanaf €10.000). Of periodiek kleinere bedragen inleggen (vanaf €100 per maand). Een combinatie kan natuurlijk ook. Daarnaast kunt u altijd een extra bedrag inleggen. Een maandelijkse inleg kunt u op ieder moment wijzigen of stopzetten. 

U zit nergens aan vast

Bij een Meesman Beleggingsrekening kunt u op elk moment uw inleg wijzigen of stoppen en het opgebouwde bedrag opnemen. Bij een Meesman Pensioenrekening kunt u ook uw inleg wijzigen of stoppen, maar staat het opgebouwde bedrag in principe vast tot uw pensioendatum.

Uw geld staat altijd veilig

Het vermogen van onze klanten is in een stichting ondergebracht en daarmee juridisch afgescheiden van ons bedrijf. Dus wat er ook gebeurt met Meesman Indexbeleggen, uw geld staat altijd veilig en blijft altijd van u. Meesman heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht.


Veelgestelde vragen

Koersen dalen en stijgen, dat noemen we het koersrisico. Dit risico is van toepassing op alle beleggingen en kan niet worden vermeden, maar het kan worden beheerst door een langere beleggingshorizon aan te houden, uw beleggingen te spreiden en uw in- en uitstapmomenten niet te timen. Dat noemen we passief beleggen.

Passief beleggen is minder risicovol dan actief beleggen, maar volledig risicoloos is het natuurlijk niet. U kúnt een deel van uw inleg verliezen. Daarom is het belangrijk om voor uzelf te bepalen wat uw risicobereidheid is. 

Meer informatie

Dat is afhankelijk van de manier van beleggen die u kiest. Kiest u ervoor om te beleggen bij Meesman? Dan kunt u nóóit meer verliezen dan uw inleg.

Bij Meesman hebben we vier fondsen waar u uit kunt kiezen. Twee aandelenfondsen voor de groei, een obligatiefonds voor de veiligheid en het Rentefonds, dat u kunt gebruiken als spaaralternatief. Indexbeleggers kunnen met deze vier fondsen een perfecte passieve portefeuille samenstellen.

Meer informatie

Meesman Indexbeleggen brengt de volgende kosten in rekening:

  • Jaarlijkse kosten: 0,4% per jaar voor Aandelen Wereldwijd Totaal en 0,5% voor de overige fondsen. Indien u €1 miljoen of meer belegt in Aandelen Wereldwijd Totaal, betaalt u slechts 0,25%. Dit zijn de kosten die binnen de Meesman Beleggingsfondsen in rekening worden gebracht, inclusief de kosten van de onderliggende fondsen. In de koers en het rendement zijn deze kosten al verwerkt.
  • Eenmalige transactiekosten: 0,25% per transactie. Dit zijn de eenmalige kosten die u betaalt als u een koop-, switch- of verkooptransactie doet. Als u meer dan €500.000 bij Meesman belegt, betaalt u geen transactiekosten.
  • Overige kosten: er zijn geen andere kosten. 

Het is onze ambitie om, naarmate wij groeien, het ontstane schaalvoordeel door te geven aan onze klanten en de kosten wanneer mogelijk te verlagen.

Starten met beleggen bestaat uit drie simpele stappen:

  1. Uw portefeuille samenstellen
  2. Een rekening openen (hier kunt u de Vertel-een-Vriend-code invullen)
  3. Geld inleggen

Lees meer

Enthousiast geworden?

Open eenvoudig online een rekening. Het enige wat u nodig heeft is een scan van uw paspoort of ID-kaart, uw BSN en bankrekeningnummer.

Welkomstcadeau
Omdat u Equip gebruikt kunt u kiezen uit een welkomstgeschenk. Vul hiervoor tijdens het openen van uw beleggingsrekening de campagnecode van Equip in. Deze kunt u vinden op het Equip platform bij de Meesman deal. Vult u de code in? Dan mag u een welkomstcadeau uitzoeken nadat u bent gestart met beleggen. Let op, bent u al klant van Meesman? Dan kunt u niet meedoen aan deze actie.

Bekijk welkomstcadeaus  Rekening openen