Bij Meesman delen we het eerlijke verhaal over beleggen

Meesman is ontstaan uit idealisme, een drive om echt iets in de wereld te veranderen. Door het eerlijke verhaal over beleggen te vertellen. En een manier van beleggen aan te bieden die objectief gezien voor de klant het beste is. Dat vinden we belangrijker dan zoveel mogelijk geld verdienen. In 2005 introduceerde Meesman als eerste indexbeleggen in Nederland. Al meer dan 15 jaar behalen onze indexfondsen betere rendementen dan de meeste actieve beleggers, zowel professioneel als particulier.


Indexbeleggen werkt eenvoudig en snel, en we leggen graag uit hoe we dat bij Meesman doen.


Meer rendement

Indexbeleggen is wereldwijd beleggen in aandelen van duizenden bedrijven. Uw geld groeit met de markt mee. Door het rente-op-rente effect gaat dat steeds harder. De kosten zijn veel lager dan van actief beleggen. Dat zorgt voor een hoger rendement. Op lange termijn heeft u tientallen procenten meer vermogen.

Minder risico

Indexbeleggen is wereldwijd beleggen in aandelen van duizenden bedrijven. Maximale spreiding. Gaat een keer een bedrijf failliet dan is dat niet erg. Indexbeleggen is ook: niet handelen. Anders dan bij actief beleggen loopt u dus niet het risico van verkeerde beleggingsbeslissingen, die veel rendement kunnen kosten.

Meer rust

Indexbeleggen is wereldwijd beleggen in aandelen van duizenden bedrijven en die voor de lange termijn aanhouden. Nadat u bent ingestapt, hoeft u niets meer te doen. En toch maakt u een beter rendement dan de meeste andere beleggers, zowel professioneel als particulier. Weten dat het goed geregeld is. Dat geeft rust.


Kijk maar

Bij indexbeleggen heeft u veel lagere kosten dan bij actief beleggen. En dat betekent meer rendement. Hoe langer u het doet, hoe groter het verschil. Hieronder kunt u zelf berekenen wat indexbeleggen kan opleveren.

jaar

"Wij hebben de afgelopen zes maanden iedere maand hetzelfde bedrag ingelegd. Ik merk dat de automatische afschrijving ons tot die discipline dwingt en dat is fijn. We willen vermogen opbouwen door steevast in te blijven leggen. Meesman sluit heel goed aan bij deze visie. Het is een partij die niet gericht is op snel handelen en snelle winst of op de markt timen. Het gaat echt om vermogen opbouwen op de lange termijn. Precies wat ons plan is."

Renée, klant van Meesman sinds 2020


Zo werkt het

Hier vindt u praktische informatie over hoe beleggen bij Meesman werkt. Hoe u een portefeuille samenstelt. Hoe u een rekening opent. Hoe u geld inlegt. En hoe u het daarna in de gaten houdt. Beleggen bij Meesman is eenvoudig en u regelt alles snel zelf online.