Bitcoin ETF vs. indexbeleggen

Beleggen in een Bitcoin ETF is niet beleggen. Het is speculeren. Omdat u met een Bitcoin ETF alleen in bitcoin belegt en niemand weet of die het in de toekomst goed of slecht gaan doen. Ook ‘deskundigen’ weten dit niet. Om de eenvoudige reden dat beurskoersen niet te voorspellen zijn. Zoals al meer dan vijftig jaar in onderzoek na onderzoek wordt aangetoond.


Liever lange termijn beleggen dan korte termijn speculeren?

Beleggen doet u niet om snel winst te maken, maar om op lange termijn vermogen op te bouwen. En de beste manier om dat te doen is door passief te beleggen in een wereldwijd gespreid aandelen indexfonds. Dat is eenvoudig, transparant en goedkoop. En het levert een stuk meer op. Over de afgelopen vijftig jaar hebben honderden onderzoeken laten zien dat passieve beleggers die gewoon in een breed gespreid indexfonds beleggen en er vervolgens niet meer naar omkijken meer rendement hebben behaald dan de meeste actieve beleggers, zowel professioneel als particulier. Het bewijs is overweldigend. Vrijwel elke onafhankelijke wetenschapper zal dit onderschrijven. Ook toezichthouders zeggen dit tegenwoordig openlijk.


FOMO

Als we zien dat koersen sterk stijgen, krijgt de hebzucht in ons de overhand. We willen ook een snelle winst maken. De fear of missing out nestelt zich in uw gedachten. Maar als de koers van een belegging in korte tijd sterk is gestegen, dan bent u meestal al te laat. De paar beleggers die vroeg zijn ingestapt (en op tijd uitstappen, twee keer goed gokken!) hebben geluk en verdienen veel geld. De rest loopt achter de feiten aan en krijgt de verliezen voor zijn kiezen. Vergeet niet: What goes up, must come down. De geschiedenis leert dat het meestal verkeerd afloopt met beleggers die trends proberen te volgen in plaats van volgens een goed doordacht plan te werk gaan.


Kijk maar

Wanneer u kiest voor indexbeleggen, kiest u voor breed spreiden en daardoor minder risico. U bent dus niet afhankelijk van wat een bepaald aandeel doet, en dat levert rust op. Benieuwd naar het rendement? Hiernaast kunt u zelf berekenen wat indexbeleggen u kan opleveren.

Meteen starten?

Open een rekening

jaar

Het beste indexfonds:
Aandelen Wereldwijd Totaal

In 2005 heeft Meesman indexbeleggen in Nederland geïntroduceerd. En met het Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd Totaal hebben we het breedst gespreide indexfonds van Nederland. Dit indexfonds belegt in meer dan 6.000 aandelen van grote, middelgrote en kleine bedrijven uit ontwikkelde en opkomende landen. De hele wereldwijde aandelenmarkt in één indexfonds. Dat is uniek. Bovendien belegt het duurzaam, kan het de dividendbelasting terugkrijgen en heeft het lage kosten. Kortom, het ideale indexfonds voor wie echt passief wil beleggen. Beter dan dit wordt het niet. Daarom is dit het fonds dat we iedereen aanraden.

Hoe werkt het?

Hier vindt u handige informatie over hoe beleggen bij Meesman precies werkt.

  • Hoe u uw beleggingsmix bepaalt
  • Hoe u fondsen uitkiest
  • Hoe u een rekening opent
  • Hoe u geld stort

Beleggen bij Meesman is eenvoudig en u regelt alles snel zelf online.

Lees meer

Enthousiast geworden?

Open eenvoudig online een rekening. Het enige wat u nodig heeft is een scan van uw paspoort of ID-kaart, uw BSN en bankrekeningnummer.

Open een rekening