Zo begint u: beleggen in 4 stappen

Beleggen bij Meesman is heel eenvoudig, en u regelt alles snel zelf online. Na het openen van een Meesman Beleggingsrekening adviseren wij de volgende stappen:

  • Stap 1: bepaal uw beleggingsmix
  • Stap 2: kies binnen deze mix een of meer fondsen
  • Stap 3: kies uw instapmoment
  • Stap 4: controleer eenmaal per jaar of herbalanceren wenselijk is

Stap 1: Bepaal uw beleggingsmix

De eerste stap bij het samenstellen van een passende beleggingsportefeuille is de geschikte beleggingsmix bepalen. De beleggingsmix is de verdeling tussen risicodragende beleggingen (voor de groei) en risicomijdende beleggingen (voor de veiligheid). Het bepalen van de beleggingsmix is de belangrijkste beleggingsbeslissing die u neemt omdat de beleggingsmix voor het grootste deel het rendement en risico van uw portefeuille bepaalt.

Stap 2: Fondsen kiezen

Na het vaststellen van de beleggingsmix komt het invullen van de beleggingsmix. Welke Meesman Beleggingsfondsen kunt u het beste opnemen in het groei deel en het veilige deel van uw portefeuille?

Stap 3: Kies uw instapmoment

Na het kiezen van uw beleggingsmix en de keuze voor de invulling hiervan met fondsen is het tijd voor de beslissing op welk moment u wilt instappen. Wat is het beste moment om te beginnen met beleggen: nu of nog even wachten? 

Stap 4: Herbalanceer eenmaal per jaar

Een van de voordelen van beleggen bij Meesman is dat u er nauwelijks naar hoeft om te kijken. U hoeft de dagelijkse beursontwikkelingen niet te volgen en u kunt het financiële nieuws met een gerust hart overslaan. Wij adviseren nadrukkelijk om er niet mee bezig te zijn. En vooral om niet te gaan handelen. Het devies moet zijn: koers houden!

Het enige wat wel verstandig is om te doen is zo nu en dan kijken of u moet herbalanceren. U controleert dan of u de verhouding tussen groei en veilig in uw beleggingsmix moet aanpassen. Eens per jaar is voldoende, bijvoorbeeld wanneer u uw fiscaal jaaroverzicht ontvangt.