9 Meesman zekerheden

Bij beleggen is uw rendement niet zeker. Het kan mee- of tegenzitten, afhankelijk van hoe de beurs zich ontwikkelt. Maar een aantal zekerheden bieden wij u wel. Wat er ook gebeurt: uw geld is veilig bij Meesman.

Zekerheid 1: Meesman kan er niet met uw geld vandoor gaan

De bankrekening waarnaar u uw inleg overmaakt staat niet op naam van Meesman Indexbeleggen maar op naam van Stichting Meesman Beleggingsfondsen. Dit is de juridisch eigenaar van het fondsvermogen. Alleen de externe administrateur van de Meesman beleggingsfondsen heeft toegang tot deze bankrekening. Meesman Indexbeleggen niet. 

Zekerheid 2: Uw geld is veilig, ook als Meesman failliet gaat

Beleggingsfondsen zijn wettelijk verplicht hun vermogen juridisch af te scheiden van het vermogen van de beheerder van het fonds. Het vermogen van de Meesman beleggingsfondsen staat op naam van Stichting Meesman Beleggingsfondsen (de juridisch eigenaar van het fondsvermogen). Deze stichting en Meesman Indexbeleggen zijn aparte juridische entiteiten waardoor het vermogen van de Meesman beleggingsfondsen volledig is afgescheiden van Meesman Indexbeleggen. Dit betekent dat als Meesman Indexbeleggen failliet zou gaan, uw vermogen bij Meesman veilig is.

Zekerheid 3: Uw geld is veilig, ook als onze partner failliet gaat

De Meesman fondsen beleggen in beleggingsfondsen die worden beheerd door Northern Trust, Vanguard en Dimensional. Net als bij de Meesman beleggingsfondsen, hebben ook deze onderliggende beleggingsfondsen van Northern Trust, Vanguard en Dimensional hun vermogen juridisch afgescheiden van het vermogen van de beheerder. Ook voor de onderliggende fondsen is dit een wettelijke verplichting.

Zekerheid 4: Open en eerlijk over de kosten

Kosten hebben veel invloed op uw rendement. Zeker op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat u precies weet welke kosten er zijn. Bij Meesman betaalt u 0,5% per jaar aan lopende kosten. De eenmalige kosten bij aankoop, switch en verkoop zijn 0,25%. Er zijn geen andere kosten. 

Zekerheid 5: Meesman verlaagt de kosten wanneer mogelijk

Ons beleid is al sinds 2005 ongewijzigd: onze klanten de beste indexfondsen bieden tegen zo laag mogelijke kosten, en de kosten stelselmatig verder verlagen naarmate we groeien. De afgelopen jaren hebben we de kosten twee keer verlaagd. In de toekomst zullen we dit blijven doen. 

Zekerheid 6: Snelle en deskundige service

Wilt u ergens meer over weten of heeft u nog vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. U wordt snel en deskundig geholpen. Uw e-mails worden binnen 1 werkdag beantwoord, liefst eerder. Als u belt krijgt u tijdens kantooruren normaal gesproken direct een medewerker aan de lijn. Geen telefonisch keuzemenu, wachttijd of callcenter.

Zekerheid 7: Meesman beschikt over een vergunning

Meesman beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht van zowel de AFM als De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat wij voldoen aan de vele eisen die de wet- en regelgeving aan ons stelt. De eisen gaan vooral over deskundigheid, betrouwbaarheid, financiële waarborgen, bedrijfsvoering en informatieverstrekking. Hoe wij aan deze zaken invulling geven in onze bedrijfsvoering hebben wij vastgelegd in onze Fund Governance.

Zekerheid 8: Stoppen of opnemen mag altijd

Bij Meesman zit u nergens aan vast. Verkopen van uw participaties in de Meesman Beleggingsfondsen is eens per week mogelijk. Een verkoopopdracht kunt u online aan ons doorgeven, via het beveiligde gedeelte van onze website.

Zekerheid 9: U heeft er geen omkijken naar

Bij Meesman kunt u alles eenvoudig en snel zelf regelen. Daarna heeft u er praktisch geen omkijken meer naar. U kunt uw beleggingen rustig laten staan en de ontwikkelingen op de beurs negeren. Onderzoek laat namelijk zien dat beleggers die gewoon blijven zitten betere resultaten behalen dan beleggers die in- en uitstappen.