Onze partners

Meesman selecteert wereldwijd de beste indexfondsen en brengt die naar Nederland voor de particuliere belegger. Via de Meesman fondsen kunnen Nederlandse beleggers op een eenvoudige manier profiteren van de kennis, expertise en schaalgrootte van de meest gerenommeerde indexbeleggers ter wereld. Op dit moment werkt Meesman samen met drie vooraanstaande Amerikaanse vermogensbeheerders.

Het in Amerika gevestigde Vanguard is één van de grootste en meest gerespecteerde vermogensbeheerders ter wereld. Vanguard is in 1975 opgericht en is een jaar later van start gegaan met het eerste indexfonds voor particuliere beleggers. Vanguard heeft indexbeleggen in de Verenigde Staten groot gemaakt. Zaken als het belang van de klant, lage kosten, integriteit, zorgvuldigheid en verantwoordelijkheid heeft het hoog in het vaandel staan.

Vanguard beheert in totaal ruim $ 2.500 miljard voor meer dan 23 miljoen particuliere beleggers en 5800 institutionele klanten in ruim 80 landen. Ongeveer de helft van het totale beheerde vermogen van Vanguard zit in indexfondsen. Vanguard heeft zo'n 14.000 medewerkers verspreid over 16 kantoren wereldwijd.

Website Vanguard bekijken

Dimensional is een Amerikaanse vermogensbeheerder die in 1981 is opgericht om de inzichten uit wetenschappelijk onderzoek naar de werking van financiële markten te vertalen naar praktische toepassingen bij het beheer van beleggingsportefeuilles. Dimensional heeft sterke banden met veel van de leidende financiële wetenschappers in de VS, in het bijzonder academici verbonden aan de Universiteit van Chicago.

Het centrale uitgangspunt in de beleggingsfilosofie van Dimensional is dat financiële markten ‘efficiënt’ zijn en beurskoersen niet te voorspellen zijn. Het beleggingsresultaat hangt vooral af van de gekozen beleggingsmix. Het heeft geen zin om te proberen de ‘beste’ aandelen te selecteren (stock picking) of het moment van in- en uitstappen te timen (market timing). Verder legt Dimensional veel nadruk op het zo laag mogelijk houden van de transactiekosten.

Dimensional is bij particuliere beleggers een minder bekende naam omdat het bedrijf haar beleggingsfondsen alleen aanbiedt via geselecteerde financiële instellingen die hun beleggingsfilosofie onderschrijven. Particuliere beleggers kunnen niet zelf rechtstreeks bij Dimensional beleggen.

Website Dimensional bekijken

Northern Trust (opgericht in 1889) is een vooraanstaande Amerikaanse bank en vermogensbeheerder. Het biedt wereldwijd financiële producten en diensten aan bedrijven, institutionele beleggers, charitatieve instellingen, stichtingen en vermogende particulieren aan. Northern Trust, gevestigd in Chicago, heeft wereldwijd meer dan 14.000 werknemers en heeft kantoren in 18 Amerikaanse staten en 17 internationale locaties in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Northern Trust staat bekend als een degelijk en integer bedrijf dat gericht is op het opbouwen van lange termijn relaties met klanten. Northern Trust is een financieel sterk en stabiel bedrijf met een relatief hoge kredietwaardigheid (S&P long-term rating A+). Northern Trust streeft ernaar jaarlijks ongeveer 1,5% van haar winst aan charitatieve instellingen te doneren.

Met een beheerd vermogen van meer dan US$ 900 miljard behoort Northern Trust behoort tot de grotere vermogensbeheerders ter wereld. Bij Northern Trust is indexbeleggen een kernactiviteit. Dat is het al sinds 1973 toen het één van de eerste vermogensbeheerders was om het indexbeleggen te omarmen. Met inmiddels veertig jaar ervaring en een bewezen staat van dienst als indexbelegger voor institutionele beleggers wereldwijd is Northern Trust in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de op drie na grootste indexbelegger ter wereld. Ook in Nederland kan Northern Trust een aantal grote banken en pensioenfondsen tot haar klantenkring rekenen.

Website Northern Trust bekijken