Introductie nieuwe fondsen

Met ingang van 20 september 2019 kunt u bij Meesman in twee nieuwe fondsen beleggen:

  • Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd Totaal
    Een indexfonds dat wereldwijd belegt in aandelen van grote, middelgrote en kleine bedrijven uit ontwikkelde landen en aandelen van grote en middelgrote bedrijven uit opkomende landen. Het fonds belegt duurzaam en kan de dividendbelasting terugkrijgen. Dit fonds biedt u de mogelijkheid om met één belegging in vrijwel de volledige wereldwijde aandelenmarkt te beleggen. U hoeft nooit meer na te denken over de verdeling van uw geld over de verschillende Meesman aandelenfondsen. De maximale wereldwijde spreiding in één fonds maakt dit het ultieme aandelenfonds voor passieve beleggers.
  • Meesman Indexfonds Aandelen Kleine Bedrijven
    Een indexfonds dat belegt in aandelen van kleine bedrijven wereldwijd. Net als de andere Meesman aandelenfondsen volgt ook dit fonds de duurzame variant van de relevante MSCI Index en kan het de dividendbelasting terugkrijgen. Dit fonds stelt u in staat uw beleggingen bij Meesman nog breder te spreiden. De bestaande wereldwijd beleggende aandelenfondsen van Meesman beleggen immers in aandelen van grote en middelgrote bedrijven maar niet in aandelen van kleine bedrijven.

Planning

Op vrijdag 20 september kunt u voor het eerst in de twee nieuwe fondsen beleggen. Vanaf donderdag 12 september kunt u voor deze fondsen geld overmaken. Vanaf deze datum kunt u ook in MijnMeesman uw maandelijkse aankoopopdrachten aanpassen, switchopdrachten plaatsen en via iDeal geld overmaken voor de nieuwe fondsen.

Tijdelijk verlaagde transactiekosten

Tijdens de introductieperiode hanteren wij een gereduceerd tarief van 0,1% (in plaats van 0,25%) voor stortingen en switches naar de nieuwe fondsen. Dit geldt uiteraard ook voor periodieke aankopen gedaan in deze periode. Het gereduceerde tarief geldt voor stortingen en switches ontvangen tot en met woensdag 30 oktober 2019.

Fondsnamen

De twee nieuwe fondsen heten Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd Totaal en Meesman Indexfonds Aandelen Kleine Bedrijven. Van de vijf bestaande fondsen verandert alleen de naam van Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd naar Meesman Indexfonds Aandelen Ontwikkelde Landen. Deze nieuwe naam geeft duidelijker weer waar dit fonds precies in belegt. Wanneer u zelf (periodiek) geld voor dit fonds overmaakt, dient u deze naam aan te passen.

Fondsnamen tot 12 september 2019 Fondsnamen vanaf 12 september 2019
    x Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd Totaal
Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd Meesman Indexfonds Aandelen Ontwikkelde Landen
Meesman Indexfonds Aandelen Opkomende Landen Meesman Indexfonds Aandelen Opkomende Landen
x Meesman Indexfonds Aandelen Kleine Bedrijven
Meesman Indexfonds Aandelen Europa Meesman Indexfonds Aandelen Europa
Meesman Obligatiefonds Wereldwijd Meesman Obligatiefonds Wereldwijd
Meesman Indexfonds Obligaties Eurolanden Meesman Indexfonds Obligaties Eurolanden