Dividendbelasting terugkrijgen

Als u belegt in het Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd, dan heeft u een interessant fiscaal voordeel, dat u jaarlijks circa 0,5% extra rendement oplevert. Als belegger in dit fonds heeft u te maken met twee soorten dividendbelasting:

  • dividendbelasting onderliggende aandelen
  • dividendbelasting Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd

Op deze pagina leggen wij uit hoe u uw belastingvoordeel kunt benutten en de dividendbelasting vrijwel volledig kunt terugkrijgen.

Dit doet Meesman voor u

Het Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd belegt in circa 1.650 bedrijven, gevestigd in 23 landen wereldwijd. De meeste van deze bedrijven keren dividend uit, waarop dividendbelasting wordt ingehouden. Het Meesman fonds kan als een van de weinigen in vrijwel al deze 23 landen de dividendbelasting terugkrijgen. Wij herbeleggen dit geld binnen het fonds. Dit belastingvoordeel levert u circa 0,5% extra rendement op. Ieder jaar opnieuw.

Accountantsverklaring betreffende belastingvoordeel over 2014 en 2015 (PDF, 465 KB)

Dit regelt u zelf

Het Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd keert zelf ook dividend uit. De 15% dividendbelasting die hierop wordt ingehouden verrekent u in uw belastingaangifte met de door u te betalen inkomsten- of vennootschapsbelasting. In uw Meesman jaaroverzicht staat het te verrekenen bedrag vermeld onder het kopje ‘ingehouden dividendbelasting’.

Elders belastingplichtig?

Bent u in een ander land dan Nederland belastingplichtig? Dan adviseren wij u een belastingadviseur te raadplegen over de fiscale behandeling van de Nederlandse dividendbelasting. Misschien kunt u deze geheel of gedeeltelijk terugvorderen of verrekenen met andere door u te betalen belastingen.

Over Meesman

Veel bedrijven zijn gericht op winstmaximalisatie. Andere ontstaan uit idealisme, een drive om echt iets in de wereld te veranderen. Meesman is zo'n bedrijf. Directeuren Hendrik Meesman en Jacques Wintermans hadden in 2005 met de oprichting van Meesman Indexbeleggen een duidelijk doel voor ogen. Ze wilden een beleggingsoplossing aanbieden die objectief gezien voor de klant het beste is.