Jaarvergadering druk bezocht

Directie voltallig Industrieel.jpg29 juni 2018

De Meesman jaarvergadering 2018 in Amsterdam is wederom goed bezocht. Zo'n honderd klanten en hun introducés woonden de bijeenkomst op boerderij Langerlust bij.

Het nieuwe directielid Shiva Bloemberg heeft zichzelf voorgesteld (‘Fun fact: ze houdt van dansen en snoepen’) en haar plannen voor de toekomst van Meesman kort uiteengezet. Ze wil vooral jongeren aanmoedigen op een solide en verantwoorde manier vermogen op te bouwen. Zodat zij de regie over hun financiële toekomst in eigen hand hebben.

De resultaten van 2017 zijn doorgenomen en toegelicht door Hendrik Meesman. Het was eigenlijk een onbewogen jaar op de aandelen- en obligatiemarkten met weinig verrassingen. Naast de bespreking van de resultaten is Hendrik inhoudelijk dieper ingegaan op het effect van de wisselkoers op het rendement van onze fondsen.

Jasper van der Sluijs, werkzaam bij onze administrateur SGG, heeft uitgelegd welke partijen een rol spelen bij de Meesman fondsen en welke werkzaamheden zij vervullen. 

Na een korte pauze heeft Rob Bauer, lid van de Raad van Toezicht van Meesman en hoogleraar in Maastricht, het woord genomen voor een onderhoudende presentatie over Maatschappelijk Verantwoord Beleggen. Op hoofdlijnen zijn er drie vragen behandeld: Wat is maatschappelijk verantwoord beleggen nou precies? Hoe voer je het in de praktijk uit als indexfonds? Wat betekent dit voor rendement en risico? Hier kunt u de presentatie terugvinden (PDF, 2,9 MB).

Tijdens de afsluitende borrel is er onder het genot van een hapje en drankje nog even na gekletst en konden klanten persoonlijk kennismaken met de medewerkers van Meesman.

Evaluatie
Bent u bij de jaarvergadering aanwezig geweest, dan kunt u hier uw evaluatie achterlaten.

Voor een korte visuele weergave van de vergadering:

« Ga naar overzicht