Frank Heemskerk nieuwe voorzitter RvT

Frank_Heemskerk_sRGB.jpgdonderdag 27 juni 2019 09:45

Na tien jaar draagt Arthur Docters van Leeuwen het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen over aan Frank Heemskerk.

Frank Heemskerk is sinds januari 2019 Secretaris-Generaal van de European Round Table of Industrialists (ERT). ERT is een samenwerkingsverband van CEO’s van bijna 60 Europese multinationale ondernemingen, gericht op het bevorderen van het concurrentievermogen en groei van de Europese economie. Frank is sinds november 2018 tevens lector Geo-Economics aan Universiteit Leiden. Daarvoor was hij in Washington, DC namens Nederland Executive Director van de Wereldbank waar hij onder meer een aantal jaar voorzitter was van de Group Audit Committee. Hij was van 2011-2013 lid van de raad van bestuur van Royal HaskoningDHV.

Frank Heemskerk was van 2007-2010 staatssecretaris van Economische Zaken. Van 2003 tot 2006 was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA en woordvoerder Financieel Toezicht. Frank begon zijn carrière bij ABN AMRO.

Naast zijn ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder in de publieke sector en private sector is Frank al lange tijd overtuigd van indexbeleggen. Als klant van het eerste uur bij Meesman is hij ook bij uitstek geschikt om de belangen van beleggers in de Meesman fondsen te behartigen, de primaire taak van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de benoeming van Frank als voorzitter van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen goedgekeurd.

“Het is een eer Arthur Docters van Leeuwen te mogen opvolgen als voorzitter van de Raad van Toezicht van Meesman Indexbeleggen. Indexbeleggen is simpel, efficiënt en betrouwbaar. Samen met de collega’s in de Raad van Toezicht wil ik erop toezien dat Meesman ook in de toekomst op een solide en integere manier blijft groeien zodat steeds meer mensen de vruchten plukken van deze financieel en maatschappelijk verantwoorde manier van vermogensopbouw.”

« Terug

Blijf op de hoogte

Bent u journalist of blogger en wilt u op de hoogte blijven van nieuws over Meesman Indexbeleggen? Meldt u zich dan aan voor het ontvangen van persberichten.

Persvoorlichting

Hendrik Meesman
Directeur Meesman Indexbeleggen

T (070) 363 73 00
E h.meesman@meesman.nl

Mediakit

Afbeeldingen nodig voor uw artikel? Bekijk de mediakit.

Over Meesman

Veel bedrijven zijn gericht op winstmaximalisatie. Andere ontstaan uit idealisme, een drive om echt iets in de wereld te veranderen. Meesman is zo'n bedrijf. Directeuren Hendrik Meesman en Shiva Bloemberg hebben met Meesman Indexbeleggen een duidelijk doel voor ogen.  Ze willen een beleggingsoplossing aanbieden die objectief gezien voor de klant het beste is.