Duurzaam en belastingefficiƫnt

Vanaf 16 oktober 2017 worden alle drie de Meesman aandelenfondsen (Wereldwijd, Europa, Opkomende Landen) duurzaam. Bovendien zullen voortaan naast Aandelen Wereldwijd ook de aandelenfondsen Europa en Opkomende Landen de dividendbelasting kunnen terugkrijgen. 

Duurzaam beleggen

Onze aandelenfondsen gaan voortaan duurzame varianten van de gewone MSCI indexen volgen. Bedrijven die onvoldoende oog hebben voor mens, milieu en goed ondernemingsbestuur worden uitgesloten. Uw beleggingen in onze fondsen blijven zeer breed gespreid. Wij verwachten dat het rendement van de duurzame index op lange termijn vergelijkbaar zal zijn met het rendement van de gewone index. 

  • Duurzame MSCI Index
  • Brede spreiding
  • Goed rendement

Belastingefficiƫnt beleggen

Vanaf 16 oktober 2017 kan Meesman niet alleen voor Aandelen Wereldwijd maar ook voor Aandelen Europa en Opkomende Landen de ingehouden dividendbelasting voor u terugkrijgen. Dit levert onze klanten een extra rendement op van 0,2% tot 0,5% per jaar.

  • Dividendbelasting terug
  • Extra rendement
  • Lage kosten

Wat verandert er niet?

De Meesman beleggingsfilosofie kan krachtig worden samengevat: zorg voor brede spreiding, houd de kosten laag en houd koers. Dit levert op lange termijn de beste beleggingsresultaten op. Dit verandert uiteraard niet.

Eenvoudig

  • Transparante beleggingsmethode
  • Online inzien en aanpassen
  • Snel en gemakkelijk geregeld
  • Nauwelijks omkijken naar

Lage kosten

Bij Meesman kunt u rekenen op blijvend lage kosten. Zo groeit uw geld sneller. De jaarlijkse fondskosten bedragen 0,5% en eenmalige transactiekosten 0,25%. Er zijn geen andere kosten.

Verantwoord

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat voor de meeste mensen langdurig beleggen in breed gespreide, goedkope indexfondsen de beste kans op goede beleggingsresultaten biedt. Uw belegging bij Meesman is bovendien duurzaam. 

Meer informatie

Stel uw vraag

Heeft u behoefte aan meer informatie? Stel uw vraag dan aan ons via het contactformulier. Of neem telefonisch contact op via 070 363 7300. We helpen u graag verder.

Brochure

Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en wat deze voor u als belegger betekenen vindt u in onze brochure.

Over Meesman

Veel bedrijven zijn gericht op winstmaximalisatie. Andere ontstaan uit idealisme, een drive om echt iets in de wereld te veranderen. Meesman is zo'n bedrijf. Directeuren Hendrik Meesman en Jacques Wintermans hadden in 2005 met de oprichting van Meesman Indexbeleggen een duidelijk doel voor ogen. Ze wilden een beleggingsoplossing aanbieden die objectief gezien voor de klant het beste is.